Міністр оборони розповів, хто із призовників може отримати відстрочку від служби в армії

Міністр оборони розповів, хто із призовників може отримати відстрочку від служби в армії

Фото: УНІАН

Через карантин весняний призов перенесли з травня на липень.

Для юнаків віком 18-19 років у 2020 році через пандемію коронавірусу до лав армії призиватимуть тільки за власним бажаням. Відповідне рішення має підтверджуватися письмовою заявою. Сам цьогорічний весняний призов подовжили до 31 липня.

Про це повідомив міністр оборони України Андрій Таран, виступаючи з трибуни Верховної Ради під час години запитань до уряду.

"Весняний призов у 2020 році проходить у безпрецедентних умовах. Відповідним указом президента його перенесли на травень – липень. Він закінчується 31 липня. Втім, виникли труднощі з вступниками, які вирішили продовжити своє навчання на магістратурі," - сказав міністр.

Таран пояснив, що бакалаври, які хочуть вчитися на магістра, повинні подати відповідні документи до військкомату зі свого університету. Це дасть їм відстрочку від призову до осені 2020.

 "Випускники шкіл можуть абсолютно безперешкодно реалізувати своє право на продовження освіти. Рішенням уряду було визначено, що громадяни у віці 18-19 років можуть бути призвані на військову службу тільки за власним бажанням, що підтверджується письмовою заявою", - заявив Таран.

У разі виникнення проблем міністр закликав звертатися на гарячу лінію Міністерства оборони, контактний номер є на сайті структури.

Таран також уточнив, що в 2020 році заплановано до призову 16 тисяч 460 осіб. Зокрема, до Збройних сил України - 9 тисяч осіб, в Національну гвардію - 5 460, до Державної прикордонної служби - 1 300, до Державної спецслужбу транспорту - 700. Наразі, як сказав Таран, до лав ЗСУ та інших військових формувань відправлено 9 тисяч 465 осіб.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству оборони і Міністерству освіти скоординувати комунікацію щодо масового військового призову випускників шкіл. Юнаки, яким виповнилося 18 років, попри обіцянки профільних міністерств не забирати цьогорічних вступників до армії, почали отримувати повістки від військкоматів. 

До української армії пускатимуть призовників лише після обсервації - Ляшко

До української армії пускатимуть призовників лише після обсервації - Ляшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація