Міністр реву та плачу. Як у Мережі кепкують із заяви глави Мінсоцполітики про апетит українців

Міністр реву та плачу. Як у Мережі кепкують із заяви глави Мінсоцполітики про апетит українців

Андрій Рева / Фото: УНІАН

Рева вважає, що українці їдять більше через іншу культуру харчування. 

Користувачі соціальних мереж бурхливо відреагували на заяву міністра соціальної політики України Андрія Реви про те, що українці витрачають на продукти половину свого заробітку.

Під час виступу урядовця на "112 каналі" ведучі навели статистику, що у Німеччині на їжу люди витрачають 14% зарплатні, тоді як українці наїдають на половину. Рева, натомість, наголосив, що в українців зовсім інша культура харчування і натякнув, що вони звикли їсти більше.

"Німці, вони трошки інакше їдять, у них раціон інший. Враховуючи те, що ціни на продукти харчування і в Німеччині, і в Україні приблизно однакові, якщо вони їдять менше, не тому,  що в них немає можливості, а тому що в них така культура харчування, то вони витрачають менше", - наголосив він.

Слова Реви викликали у користувачів одразу сміх та обурення. Користувачі почали називати його "міністром реву, плачу та скиглення", жартували про те, що наші люди і на пенсії живуть забагато і писали про створення "гастропатруля".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через захмарні ціни українці почали вживати менше м'яса. 

Експерти кажуть, що м'ясо до осені здешевшає. Але не суттєво. Вартість свинини впаде на 3-5% (на 4-6 грн), яловичини – на 10% (на 12-14 грн). А от м'ясо птиці дешевшати, принаймні поки що, не буде. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація