Міністр юстиції побачив колонію в Бердичеві і залишився невдоволеним

Міністр юстиції побачив колонію в Бердичеві і залишився невдоволеним

Фото: Facebook/Денис Малюська

Харчування - головна проблема виправних установ.

Міністр юстиції України Денис Малюська відвідав без попередження колонію №70 та виправний центр №108 в Бердичеві Житомирської області.

Як він написав на своїй сторінці в Facebook, головною проблемою цих установ є якість харчування ув'язнених.

"Ключова проблема - харчування. На їжу державний бюджет витрачає мільйони гривень, а її якість, м'яко кажучи, залишає бажати кращого. І багато її зовсім не вживають, і харчується своїм", - зазначив міністр.

З словами Дениса Малюські, умови перебування ув'язнених задовільні. Вони "мають можливість працювати і непогано в'яжуть".

Він переконаний, що на відміну від СІЗО, колонії і виправні центри можуть заробляти гроші від господарської діяльності, а тому їх стан і рівень утримання ув'язнених істотно краще.

"У підсобному господарстві колонії: кури, перепела і навіть нутрії. Є доступ до інтернету, хоча тільки на одному комп'ютері", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 27 січня Денис Малюська несподівано відвідав СІЗО в Одесі.

Раніше міністр юстиції Денис Малюська запланував розпродаж в'язниць, щоб виручені кошти витратити на покращення умов утримання в'язнів. А в грудні 2019 року він повідомив, що планує відкривати приватні слідчі ізолятори тимчасового утримування.

Міністр юстиції Денис Малюська розповів про умови утримання в’язнів у Лук'янівському СІЗО

Міністр юстиції Денис Малюська розповів про умови утримання в’язнів у Лук'янівському СІЗО

Повʼязані теми:

Наступна публікація