Міносвіти хоче зобов'язати випускників ПТУ відпрацьовувати три роки після навчання

Міносвіти хоче зобов'язати випускників ПТУ відпрацьовувати три роки після навчання

Фото: УНІАН

Проект рішення вже розробляється

В Міносвіти України розробляють проект, згідно з яким студенти професійно-технічних училищ будуть зобов'язані працювати на роботодавця протягом трьох років після закінчення навчання

Про це повідомляє УНН з посиланням на слова міністра освіти Лілії Гриневич сказані під час зустрічі з бізнесом.

На думку очільниці МОН, зараз майже відсутня взаємодія між бізнесом та професійно-технічною освітою. Тому в Міністерстві створили робочу групу з роботодавцями, яка розробляє пакет нормативних змін "Рух на зустріч".

Ці зміни повинні стосуватися взаємин між бізнесом, навчальними закладами та  самими студентами. Одним з важливих нововведень повинно стати запровадження типової угоди, згідно з якою учень ПТУ змушений буде працювати на роботодавця кілька років після закінчення навчання.

"Йде мова про затвердження Кабміном типової тристоронньої угоди між закладом професійно технічної освіти, роботодавцем та фізичною особою – учнем такого закладу, про зобов'язання відпрацювати три роки у цього роботодавця за умови досягнення відповідного рівня кваліфікації. Роботодавець хоче гарантій. Тому що зараз дітей часто переманюють за кордон.", - сказала Гриневич.

Цей проект рішення, за словами міністра, може бути дещо видозмінений. Наприклад, три роки відпрацювання можуть замінити на два або один.

Нагадаємо, раніше Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич розповіла про успіхи зі зменшенням черги в дитсадки. За два роки черга в дошкільні навчальні заклади України, як звітують у МОН, зменшилася на 50%.

Лілія Гриневич розповіла про шкільне фінансування

Лілія Гриневич розповіла про шкільне фінансування

Повʼязані теми:

Наступна публікація