Міносвіти спільно з трьома відомствами розпочне програму з протидії шкільному насильству

Міносвіти спільно з трьома відомствами розпочне програму з протидії шкільному насильству

Школа, булінг, діти / Фото: УНІАН

Планується запобігати булінгу на ранніх етапах навчання.

Міністерство освіти і науки спільно з Мінкультом, Мінсоцполітики та Міністерством молоді та спорту створить план дій із запобігання агресії у навчальних закладах - булінгу.

Про це повідомила прес-служба МОН.

Керівник Директорату інклюзивної та позашкільної освіти Лариса Самсонова пояснює, що завданням програми буде ліквідація булінгу на ранніх етапах навчання.

"Ми маємо багато напрацьованого методичного матеріалу, різноманітних розробок з антибулінгу, але тепер потрібно об’єднати  зусилля кожного для того, щоб усе це належно застосовувати. Нашою метою є реально протидіяти такому явищу ще на початковому етапі в освітній сфері", - сказала вона.

Планується за допомогою підручників, відповідних лекцій навчити дітей толерантності, виявляти ознаки насильницької поведінки. Наводиться приклад Швеції, де є уповноважений представник Міністерства освіти з питань антибулінгу.

"Запобігання булінгу – це передусім державна політика. Ми маємо донести до кожного вчителя усі наші напрацювання, а також підтримувати його, адже ми розуміємо наскільки це складне питання", - каже Самсонова. 

Інші міністерства, своєю черго, пропонують свої напрацювання. Мінсоцполітики працює над розробленням концепції з протидії булінгу, а представники Мінкульту запропонували поширювати матеріали з антибулінгу у бібліотеках, що підпорядковані відомству, а також використовувати їх як комунікаційний майданчик.

Повʼязані теми:

Наступна публікація