"Кернеса місяць виводили з коми": Павло Фукс розповів про останній період життя мера Харкова

"Кернеса місяць виводили з коми": Павло Фукс розповів про останній період життя мера Харкова

Бізнесмен востаннє спілкувався з Кернесом за 3 дні до його смерті.

23 грудня 2020 року у Харкові попрощалися з багаторічним мером міста Геннадієм Кернесом. Весь час, поки міський голова перебував у лікарні "Шаріте" у Німеччині про подробиці його лікування і стан громадськість інформував його друг, бізнесмен Павло Фукс.

Друг покійного мера розповів "Українській правді" про останні місяці життя Геннадія Кернеса.

За словами Павла Фукса, мер тривалий час перебував у комі, а востаннє він говорив з Кернесом за 3 дні до його смерті. Мер скаржився на біль у серці.

"Він говорив, що серце болить. Він увесь час говорив складно, у нього трубка була в горлі і вона йому заважала. Розумієте, у нього ситуація була така: все трималось-трималось, а потім – раз, і йому взагалі стало добре, він став досить активним. Така сильна активність у нього пішла наприкінці листопада. От він був задоволеним, він радів – у нього був такий прилив. А потім бац – нирки. І ось після нирок він пішов на спад", - розповідає Фукс.

Фото: УНІАН

Що стосується того, що в Мережі увесь цей час не публікували світлини Кернеса, Павло Фукс пояснює, що після замаху його друг почав дуже серйозно ставитися до фото. Він не хотів, щоб люди його бачили у поганому стані.

"Як тільки лікарі дозволили – так відразу і сфотографували. Там же телефон так просто не пронести, він в реанімації лежав. Він як з коми вийшов, лікарі не дозволяли і казали: не вздумайте. Потім дозволили, півгодини, годину, далі дві години бути з ним. Це ж німці, там все серйозно, у Шаріте все дуже чітко", - розповідає бізнесмен.

Він говорить, що увесь час перебування у Німеччині у свідомості Геннадій Адольфович цікавився справами міста. Багато справ робив його заступник Ігор Терехов.

Фукс зізнається, що зрозумів, що Кернес вже не повернеться під час останньої розмови з ним. Коронавірусу вже не було, його вилікували, але він спричинив інші захворювання.

"У нього що було? Він, тільки-но вийшов із коми, у нього були прогалини – от він прокинувся і не розумів, що він у Шаріте, питав де він. Як його виводили із коми? Спочатку виводили на півгодини, опускали ліки, він прокидався. Лікарі говорили, що йому не можна різко повертатися – зараз почне тризвонити, кричати. Тому це правда, що перший місяць його поступово виводили з коми. А потім він телевізор дивився, поруч із ним у палаті лежав якийсь поляк, вони спілкувалися. Він у палаті не був сам", - розповідає Павло Фукс. 

Нагадаємо, що у Харківській міській раді заперечують, що підпис Геннадія Кернеса є несправжнім. У мерії запевнили, що працюють виключно у межах закону. 

Багатотисячні черги та перекриті вулиці: як Харків прощався з Кернесом

Багатотисячні черги та перекриті вулиці: як Харків прощався з Кернесом

Повʼязані теми:

Наступна публікація