Митрополит Епіфаній закликав Кабмін захистити кримську єпархію ПЦУ

Митрополит Епіфаній закликав Кабмін захистити кримську єпархію ПЦУ

Фото: ТСН.ua

Українська церква зазнає системних переслідувань на окупованій Росією території.

Державу закликали долучитися до захисту прав православних українців на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим. Це зробив предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Тривалий час в анексованому Криму грубо порушується одне з основоположних прав людини – на свободу совісті та релігії....

Опубліковано Митрополит Епіфаній Понеділок, 18 листопада 2019 р.

У своєму фейсбуку він опублікував допис, у якому звертається до уряду із закликом підключитися до боротьби з дискримінацією вірян ПЦУ на півострові. "Тривалий час в анексованому Криму грубо порушується одне з основоположних прав людини – на свободу совісті та релігії. Днями російський суд в касаційній інстанції знову відмовився захистити це право від сваволі державних чиновників. Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент разом з громадою бореться за право молитися в кафедральному соборі святих Володимира і Ольги в м. Сімферополі, з якого їх насильно викидає російська держава. До цієї "гарячої точки" додалася інша – храм Української церкви в Євпаторії, який окупаційна влада намагається просто знести", - пояснив владика Епіфаній.

"Закликаю український уряд нарешті ухвалити рішення, яке, на жаль, так і не було ухвалене впродовж попередніх років, для розв’язання питання власності на приміщення собору і єпархіального управління в м. Сімферополі. Цей крок продемонструє юридичну і моральну підтримку українській громаді Криму з боку нашої держави і дасть можливість більш ефективно захистити її права на міжнародному рівні", - пояснив митрополит Київський і всієї України. Російську владу він принагідно закликав схаменутися і припинити злочинні дії супроти людських і Божих законів. "Згадайте прикру долю радянських атеїстів та не повторюйте їхнього шляху, зазіхаючи на храми Божі", - зауважив архієрей.

Як повідомлялося, арбітражний суд Центрального округу російської Калуги відхилив касаційну скаргу представників Кримської єпархії Православної церкви України щодо рішення окупаційної адміністрації півострова забрати приміщення собору в центрі Сімферополя.

У Криму затримали архієпископа ПЦУ Климента

У Криму затримали архієпископа ПЦУ Климента

Повʼязані теми:

Наступна публікація