Митрополит УПЦ МП Драбинко зі своєю парафією перейшов до Православної церкви України

Митрополит УПЦ МП Драбинко зі своєю парафією перейшов до Православної церкви України

Фото: Facebook/Олександр Драбинко

Парафіяни зустріли рішення настоятеля оплесками.

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ МП Олександр (Драбинко) вирішив перейти до Єдиної Помісної церкви України.

Про це він оголосив під час служби пам’яті святителя і чудотворця Миколая у Спасо-Преображенському соборі.

"Наша парафія збереглася в єдності і йде прямим поступом до єдності церковної нашої святої Української Православної Автокефальної Апостольської Київської Церкви", - сказав митрополит.

Як видно на відео, присутні у соборі віряни підтримали його, зустрівши слова настоятеля оплесками.

 

Опубликовано Oleksandr Drabinko Вторник, 18 декабря 2018 г.

"Сьогодні я вперше під час літургії поминав Вселенського патріарха та Блаженнішого митрополита Київського Епіфанія. Та, на жаль, частина прихожан та священнослужителів не прийняли мого долучення до ПЦУ, відтак покинули храм. Але я сподіваюся, що вони повернуться. Наші двері відкриті", - додав Драбинко в коментарі "Громадському".

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому представники трьох православних церков України ухвалили рішення про утворення Помісної церкви та обрали її предстоятелем митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія. Напередодні Собору Українська православна церква Московського патріархату ухвалила рішення не брати участі в ньому, однак щонайменше двоє ієрархів УПЦ МП таки були на Соборі - митрополит Олександр (Драбинко) та вінницький митрополит Симеон.

Після цього УПЦ Московського патріархату терміново скликала синод, на якому було ухвалено позбавити посад митрополита Вінницького і Барського Симеона та митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра, а також заборонити їм проводити службу. Натомість Парафіяльна рада 18 грудня постановила, що Драбинко має право служити у храмі та залишитися його настоятелем.

Новостворена церква канонічно визнана Вселенським патріархатом та отримала назву "Православна церква України", а її предстоятель носитиме титул "митрополит Київський". Тепер новообраний митрополит Київський поїде до Стамбула 6 січня для отримання Томосу з рук Вселенського патріарха.

Повʼязані теми:

Наступна публікація