Міжнародні спостерігачі стежитимуть за місцевими виборами в Україні у новому форматі

Міжнародні спостерігачі стежитимуть за місцевими виборами в Україні у новому форматі

Фото: УНІАН

Спостереження проводитиметься в режимі онлайн.

Спостерігачі Міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні ENEMO через пандемію коронавірусу на місцевих виборах в Україні 25 жовтня 2020 року працюватимуть у новому онлайн-форматі. 

Про це розповіли представники ENEMO на брифінгу 7 жовтня, повідомляє "Укрінформ".

"ENEMO ... буде продовжувати працювати як міжнародна місія спостереження за виборами, не відриваючись від завдань нашої місії, а саме спостерігати й надавати якісну і професійну оцінку", — висловився заступник голови Міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні ENEMO.

Як зазначається, стежити за дотриманням усіх норм на виборах буде 9 членів основної команди ENEMO і 48 довгострокових спостерігачів. Вони працюватимуть по двоє в усіх областях України. 

П'єр Пейтьє зауважив, що аналітики основної групи і довгострокові спостерігачі матимуть місцевих асистентів, які допомагатимуть їм здійснювати дистанційне спостереження. Спостерігачі обіцяють публікувати всі звіти за результатами роботи. 

"Попри труднощі та ситуацію з COVID-19, ENEMO буде спостерігати, оцінювати та звітувати про ключові висновки, пов'язані з моніторингом загального виборчого процесу, щодо дотримання основних прав людини та політичних прав, а також про поведінку органів управління виборами. Також місія буде моніторити дотримання прав людини, зазначати скарги, апеляції і процес голосування під час виборів", — наголосив очільник цієї місії Златко Вуйович.

Нагадаємо, раніше з'явився оновлений рейтинг політичних сил, згідно з яким в Україні на місцевих виборах умовний 5%-бар’єр долають п'ять партій. Це "Слуга народу", "Європейська Солідарність", "Опозиційна платформа — За життя", "Батьківщина", "За майбутнє".

Як проходитимуть місцеві вибори — розмова з головою Комітету виборців України Олексієм Кошелем

Як проходитимуть місцеві вибори — розмова з головою Комітету виборців України Олексієм Кошелем

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація