Мобілізація без ТЦК: у Міноборони повідомили про ефективний механізм

Мобілізація без ТЦК: у Міноборони повідомили про ефективний механізм

Мобілізація в Україні / Фото: ТСН.ua

Постановою уряду надано можливість командирам військових частин самостійно підбирати людей та оформлювати їх до себе в підрозділи.

Військові частини отримали можливість мобілізувати резервістів і військовозобов’язаних без участі ТЦК та СП. Це стало ефективним інструментом мобілізації добровольців до ЗСУ.

Про це повідомив на брифінгу уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець, передає Арміяinform.

Він нагадав, що постановою уряду надано можливість командирам військових частин самостійно підбирати людей та оформлювати їх до себе в підрозділи.

За словами представника Міноборони, військовозобов’язаний чи резервіст тепер може звернутися до центрів рекрутингу Збройних сил України або через рекрутингову компанію Lobby X вибрати вакансію в частині, в якій бажає служити, пройти ВЛК і максимально швидко призватися.

“Створено ефективну мережу взаємодії – платформу, що допомагає військовому командуванню знайти мотивованих людей до своїх підрозділів, а охочим долучитися до Сил оборони – обрати бажану посаду”, – наголосив Олексій Бежевець.

Нагадаємо, 1 жовтня Кабінет міністрів ніс зміни до порядку призову на військову службу під час мобілізації, дозволивши військовим частинам мобілізувати резервістів і військовозобов’язаних, які добровільно бажають служити під час мобілізації.

Нові правила мобілізації юнаків до 25 років

Нові правила мобілізації юнаків до 25 років

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Мобілізація в Україні 2024
Наступна публікація