Мобільні оператори заявили про готовність до воєнного стану

Мобільні оператори заявили про готовність до воєнного стану

Фото: pixabay.com

Оператори мобільного зв'язку повідомили про готовність працювати в нових умовах.

Мобільні оператори "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell заявили, що готові до роботи в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У прес-службі lifecell відзначили, що згідно із законодавством, обов'язком операторів є забезпечення повної готовності своїх мереж до роботи в умовах воєнного стану.

"Lifecell готовий забезпечити роботу своєї мережі в умовах надзвичайного або воєнного стану, в тому числі, і можливість оповіщення абонентів. Однак точно сказати про те, що зміниться в роботі компанії і як це відіб'ється на абонентах, можна буде тільки після схвалення указу президента Верховною Радою", - заявили в прес-службі lifecell.

У прес-службі "Vodafone Україна" також підтвердили готовність забезпечити роботу своєї мережі в умовах надзвичайного або воєнного стану, уточнивши, що перебоїв в роботі мережі в понеділок не спостерігається.

Схожа заява була і в іншого оператора, "Київстар".

"Мережа мобільного та фіксованого зв'язку "Київстар" працює в звичайному режимі, і у абонентів немає приводу для занепокоєння. Якщо будуть якісь зміни в порядок і умови надання послуг, ми оперативно повідомимо про це абонентам", - заявили в прес-службі "Київстару".

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків.

Через напад російського флоту президент України Петро Порошенко терміново скликав військовий кабінет, а Україна ініціювала позачергове засідання Ради Безпеки ООН.

На засіданні військового кабінету та РНБО вирішили запровадити в Україні воєнний стан на два місяці. Остаточне рішення має ухвалити Верховна Рада, яка планує зібратися о 16:00 понеділка, 26 листопада.

Президент України Петро Порошенко уже заявив, що запровадження воєнного стану не є оголошенням війни, не передбачатиме мобілізації чи обмеження конституційних прав та свобод.

РНБО пропонує запровадити в Україні воєнний стан на 60 діб

РНБО пропонує запровадити в Україні воєнний стан на 60 діб

Повʼязані теми:

Наступна публікація