Молдовський журналіст натрапив на суддю-втікача Чауса на вулиці Кишинева

Молдовський журналіст натрапив на суддю-втікача Чауса на вулиці Кишинева

Чоловіку, який дуже схожий на українського скандального суддю, довелося швидко втікати від журналіста.

Молдовський журналіст Анатол Матасару оприлюднив у мережі відео, на якому чоловік, який дуже схожий на українського суддю-втікача Миколу Чауса, прогулюється Кишиневом у супроводі охорони.

Відповідне відео було опубліковане на особистій сторінці журналіста в соціальній мережі.

На ньому видно, як чоловік, який нагадує суддю-хабарника, який переховується від правосуддя в Україні, спочатку розмовляє  телефоном, а коли бачить, що його впізнають, то різко розвертається і стрімко йде геть. Його наздоганяє інший чоловік, як припускає журналіст, його охоронець.  На запитання кореспондента він відповідати не став.

Vladimir Zelenski i-a cerut Maiei Sandu să-l extrădeze mai repedea judecătorul ucrainean Nikolai Chaus, vestit pentru...

Опубліковано Анатолом Матасару Субота, 3 серпня 2019 р.

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Чауса при отриманні хабара в 150 тис. дол. (понад 3,7 млн грн) за винесення вироку на користь підсудних. Він тримав гроші у скляній банці. 6 вересня 2016 року Верховна Рада дала згоду на затримання судді і притягнення його до кримінальної відповідальності. Однак Чаус, скориставшись суддівським правовим імунітетом, покинув територію України. Він був оголошений в розшук.

Пізніше Чаус був затриманий за екстрадиційним запитом України в Молдові. 6 жовтня 2016 року Комісія з проблем громадян та надання політичного притулку при президентові Молдови відхилила запит Чауса про надання йому політичного притулку.

28 листопада 2017 року Вища рада правосуддя прийняв рішення про звільнення Чауса з посади судді Дніпровського райсуду Києва.
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація