Молебень на передовій та Марш нації у Києві. Як Україна відзначатиме День захисника

Молебень на передовій та Марш нації у Києві. Як Україна відзначатиме День захисника

Фото: УНІАН

День буде насиченим на різні заходи. 

Завтра, 14 жовтня, у різних куточках України відзначатимуть День захисника.

Святкування розпочнеться із молитовного чину в усіх військових частинах, на передовій та в Софії Київській у столиці. У військових частинах та на передовій святкові молебні проведуть військові капелани християнських конфесій. До молебня у Києві долучиться і президент України Петро Порошенко, прем'єр Володимир Гройсман та військові керівники.

Після молебню о 9.30 на Майдані Незалежності ліцеїсти військового ліцею імені Богуна складуть  урочисту клятву на вірність Україні, пише УНІАН.

Об 11:00 відбудеться урочисте відкриття мультиекспозиції "Захисник України".  

На Майдані Незалежності Порошенко відкриє виставку військової техніки, яка працюватиме три дні поспіль - з 14 по 16 жовтня.

О 12.00  годині на Майдані Незалежності розпочнеться святковий концерт військових оркестрів Збройних сил, Міністерства внутрішніх справ та Національної гвардії. Він триватиме до 16.00. Згодом стартує концерт патріотичних пісень.

Ввечері вулицями Києва пройде Марш Нації. Долучитися до нього закликали бійці "Азова". 

Раніше радник глави МВС Зорян Шкіряк заявив про те, що на вулиці Грушевського у центрі Києва виявили склад із боєприпасами, які могли бути використані для диверсій під час маршу патріотів. Він додав, що російським спецслужбам не вдастся зіпсувати українським воїнам свято попри всі намагання, а українські силовики перебуватимуть в стані підвищеної готовності і негайно відреагують на будь-які виклики. 

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація