Москаль розповів про злочинний слід зброї, з якої влаштували стрілянину на Драгобраті

Москаль розповів про злочинний слід зброї, з якої влаштували стрілянину на Драгобраті

Фото: Reuters

Керівник Закарпаття оприлюднив деякі деталі кривавої бійки.

Вилучений у бійців "Правого сектору" на Драгобраті пістолет був викрадений у СБУ.

Про це заявив очільник Закарпатської ОДА Геннадій Мокаль, повідомили у його прес-службі.

"Вилучений у одного з представників ПС пістолет Стечкіна - не трофейний, не здобутий у бою з сепаратистами чи російськими військовими на Донбасі, а викрадений 18 лютого 2014 року під час захоплення управління СБУ в Івано-Франківській області і перебуває в розшуку. Тоді ж було викрадено ще 150 одиниць зброї (пістолетів Макарова та Стечкіна)", - наголосив він.

За словами Москаля, під час роботи Тимчасової слідчої комісії Верховної ради щодо подій на Майдані під його керівництвом було встановлено, що 18 та 19 лютого 2014 року в ході нападів на приміщення підрозділів правоохоронних органів було викрадено 1 тисячу 223 одиниці вогнепальної зброї та 68 921 одиниць боєприпасів.

"Ще 14 червня 2014 року я передав матеріали ТСК до Генпрокуратури, однак ні особи, що скоїли напади, ні сама викрадена зброя досі не знайдені, де вона використовується, невідомо. І якби не події на Драгобраті, не сплив би й пістолет Стечкіна", - додав очільник Закарпатської ОДА.

До того ж Москаль запевнив, що зброя, з якої влаштували стрілянину, була задіяна ще в кількох злочинах у Львівській та Івано-Франківській областях.

Окремо він також нагадав, що саме бійці "Правого сектору" напідпитку приїхали на закарпатський гірськолижний курорт і влаштували розбірки, а "не "Хата магната" поїхала на базу "Правого сектору" в селище Новогродівка Донецької області".

Нагадаємо, 10 січня вранці п'ятеро чоловіків у камуфляжі влаштували бійку з застосуванням зброї на закарпатському курорті "Драгобрат". Пізніше керівництво ДУК "Правий сектор" підтвердило, що затримані – їхні бійці. Конфлікт, за заявою "ПС", міг статися на побутовому ґрунті. 

Більшість затриманих судді залишили під вартою до 8 березня. Суд триває з численними перервами, бо затримані скаржаться на погане самопочуття та постійно звертаються по медичну допомогу. Звинувачення в тому, що саме вони були ініціаторами бійки, обвинувачені відкидають.

Загалом проти підозрюваних в бійці на Драгобраті бійців "ПС" відкрили дев'ять кримінальних справ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація