Московський патріархат подав до суду на Мінкульт через назву "УПЦ"

Московський патріархат подав до суду на Мінкульт через назву "УПЦ"

Фото: Facebook/Іван Сидор

Церковники оскаржують урядові вимоги щодо перереєстрації.

Київська Митрополія УПЦ Московського патріархату позивається до Міністерства культури України. Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва. 

Позов стосується наказу про затвердження релігієзнавчої експертизи та застосування нових норм закону про свободу совісті та релігійні організації, зокрема щодо внесення змін до статутів церковних спільнот, центр яких міститься в Росії. У суді розпочали вивчення наданих документів, за підсумком якого обіцяють ухвалити рішення про відкриття адміністративного провадження або відмову в ньому.

На Волині священик колишнього Московського патріархату влаштував стрілянину

На Волині священик колишнього Московського патріархату влаштував стрілянину

"Позивач просить визнати протиправними дії міністерства щодо розміщення на його офіційному сайті та в газеті "Урядовий кур’єр" переліку релігійних організацій, які підпадають під норми ч.7 та ч.8 ст.12 Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" та яким необхідно внести зміни до свого статуту (положення) та подати їх на реєстрацію у встановленому порядку", - уточнюють у суді.

Як повідомлялося, 9 січня нинішнього року в Стамбулі члени Синоду Вселенського Патріархату підписали Томос про автокефалію української церкви. До цього, 15 грудня, архієреї в Україні провели Об'єднавчий собор. Главою Православної церкви України став митрополит Епіфаній. Він заявив, що РПЦ докладає максимум зусиль, аби переконати світове православ'я не визнавати ПЦУ. У різних населених пунктах країни розпочались переходи парафій із УПЦ МП до ПЦУ. Саму УПЦ МП рішенням Верховної Ради зобов’язано вказати у своїй офіційній назві справжній релігійний центр, який розташований у Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація