Московський патріархат порівняв надання Томосу Україні з анексією Криму

Московський патріархат порівняв надання Томосу Україні з анексією Криму

Фото: Getty Images

Там називають це "анексією території УПЦ".

Надання Вселенським патріархатом автокефалії Українській православній церкві в УПЦ МП порівнюють з анексією Криму

Таке порівняння здійснив голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ Московського патріархату архієпископ Климент виданню "Настоящее время".

"Рішення Константинопольської патріархії абсолютно не відповідає ні канонічному праву, ні церковним принципам існування помісних церков. Природно, такі дії повинні отримати відповідь з боку нашої церкви", - сказав він, пояснюючи розрив з Константинополем.

За словами Климента, надання автокефалії Українській православній церкві можна порівняти з анексією Росією Криму. 

"Те, що зараз відбувається з боку Константинополя, - це анексія території Української православної церкви. Те, що робить сьогодні Константинопольський патріархат, порівняно з анексією Криму", - сказав він.

Курс на самоізоляцію. РПЦ розірвала відносини із Константинопольським патріархатом

Курс на самоізоляцію. РПЦ розірвала відносини із Константинопольським патріархатом

11 жовтня Синод Константинопольського патріархату вирішив продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. Також було ухвалено рішення про визнання Константинополем узурпації влади над Київською митрополією Москвою незаконним актом. Також синод вирішив зняти всі заборонні санкції РПЦ стосовно предстоятеля УПЦ КП Філарета та предстоятеля УАПЦ Макарія. Разом із тим Патріархія наголосила на неприпустимості майнових конфліктів і насильства у процесі творення помісної церкви в Україні.

У понеділок, 15 жовтня, Російська православна церква заявила про розірвання відносин з Константинопольським патріархатом

Повʼязані теми:

Наступна публікація