Московський патріархат звільнив митрополитів, які брали участь в Об'єднавчому соборі

Московський патріархат звільнив митрополитів, які брали участь в Об'єднавчому соборі

Фото з сайта http://news.church.ua

Під час власного синоду УПЦ МП ухвалили кілька кадрових рішень.

На синоді УПЦ Московського патріархату вирішили позбавити посад митрополита Вінницького і Барського Симеона та митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра.

Про це після синоду розповів керуючий справами УПЦ митрополит Бориспильський і Броварський Антоній.

Митрополит вкотре назвав Об'єднавчий собор "розкольним" та повідомив, що архієреїв, які брали в ньому участь, вже звільнено, а на їхнє місце призначені інші.

"Священний синод звільнив з керування Єпархією та заборонив священослужіння митрополиту Вінницькому і Барському Симеону, а також митрополиту Переяслав-Хмельницькому і Вишневському Олександру. Такі ж рішення були прийняті стосовно тих священиків, які брали участь в соборі 15 грудня. Маю на увазі священиків та дияконів", - сказав Антоній та додав, що митрополитом Переяслав-Хмельницьким стане Діонісій (Пилипчук).

Також відомо, що на посаду керівника Вінницької та Барської єпархії обрали Варсанофія (Столяр).

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому представники трьох православних церков України ухвалили рішення про утворення Помісної церкви та обрали її предстоятелем митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія. Напередодні Собору Українська православна церква Московського патріархату ухвалила рішення не брати участі в ньому, однак щонайменше двоє ієрархів УПЦ МП таки були на Соборі.

Новостворена церква канонічно визнана Вселенським патріархатом та отримала назву "Православна церква України", а її предстоятель носитиме титул "митрополит Київський". Тепер новообраний митрополит Київський поїде до Стамбула 6 січня для отримання Томосу з рук Вселенського патріарха.

Двері для представників Московського патріархату відчинені – митрополит Епіфаній

Двері для представників Московського патріархату відчинені – митрополит Епіфаній

Повʼязані теми:

Наступна публікація