Моторошне вбивство в СІЗО Одеси могло мати прихований інтерес для ув'язнених

Моторошне вбивство в СІЗО Одеси могло мати прихований інтерес для ув'язнених

Фото: ГУ Національної поліції в Одеській області

Один із конвоїрів повідомив, що арештанти добивалися звільнення директора установи.

Злочин, що сколихнув усю Одесу, стався в місцевому СІЗО, де рецидивіст жорстоко вбив жінку-конвоїра. Щоби приховати сліди, він розрубав її тіло та викинув останки на смітник, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Чоловіка із закривавленими руками поліція затримала майже одразу після того, як знайшли тіло жінки. Воно, розрубане, лежало в сміттєвому контейнері. Правоохоронці впевнені, що вбивство чоловік планував заздалегідь, бо знав точний розклад заїзду сміттєвоза. Якби контейнери відвантажили, тіло жінки-конвоЇра могли би не знайти взагалі. Однак на нього випадково наштовхнувся колега вбитої, якій виносив сміття. Згодом з'ясувалося, що жінка зникла ще о 17:00 вечора і цілу годину її ніхто не розшукував. "На мобільних постах чергові, які мали контролювати все його перебування там – ми встановили їх відсутність та абсолютне халатне до цього відношення", - розповів прокурор Одеської області Олег Жученко.

В одеському СІЗО рецидивіст вбив жінку-конвоїра та засунув у мішки розрубане тіло

В одеському СІЗО рецидивіст вбив жінку-конвоїра та засунув у мішки розрубане тіло

У регіональній установі покарань виправдовуються, що конвоЇрів занадто мало, тому вони і не справляються. Охоронці бачили, як ув'язнений розмовляє з жінкою, але не звернули на це уваги – він мав внутрішній дозвіл вільно пересуватися територією. "Він там не один такий, у нас багато таких працівників, яких виводять на роботи з благоустрою установи. Але оскільки в нас не вистачає кадрів, належним чином неможливо здійснити нагляд за ув'язненими", - розповів начальник установи виконання покарань В'ячеслав Коваль.

Біля будинку 34-річної жінки-конвоїр стоїть швидка допомога – її матері погано. "В якому стані може бути людина, якщо в неї горе?", - каже лікар Лідія Павленко. Рідні кажуть про високий тиск, який медики не можуть збити. Сестра Олени Порошенко не розуміє, чому в чоловіка, який уже відсидів 14 років за умисне вбивство та сексуальне домагання, а тепер затриманий за розбій – був доступ до ножів та сокири. "Вона ні в чому не винувата – винувате керівництво. Чому немає камер, одна якась маленька? Чому її немає у свинарнику, де він працює із сокирою? Звідки ви взагалі знаєте, що він там робить із сокирою? Його дії контролюються, ну так", - обурена Яна Двоєглазова.

Керівника СІЗО вже зняли з посади. Один із працівників установи інкогніто заявив ТСН, що саме цього і добивалися в'язні, адже його призначили не так давно, і він одразу ж посилив режим в установі. "У них там були бойлери, телевізори – усе це було проплачено. А прийшов новий керівник і все це поставив під заборону. І його почали з'їдати. Спочатку одного в'язня штрикнули, іншого побили", - розповів на правах анонімності один із тюремників.

Щоби зрозуміти мотиви вбивства, правоохоронці призначили низку експертиз. Вони розслідують справу одразу за двома статтями – умисне вбивство та недбалість працівників СІЗО.

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація