Мовні курси і догана: у Харкові депутат від ЄС отримав прочуханку за виступ мовою країни-агресора

Мовні курси і догана: у Харкові депутат від ЄС отримав прочуханку за виступ мовою країни-агресора

Депутат на сесії Харківської міськради виступав російською і не реагував на зауваження колег.

У Харкові на сесії міськради стався мовний скандал. Депутат від "Європейської солідарності" Олександр Дорошенко відмовився говорити державною мовою.

На сесії, коли депутат взяв слово і почав виступати за трибуною, хтось із колег із залу обурився, чому він виступає не державною мовою.

"Я буду говорить на том языке, на котором я себя лучше и увереннее чувствую", - відповів депутат і продовжив свій виступ російською. 

У партії ЄС, яку представляє Дорошенко у Харківській міськраді, відреагували на поведінку свого представника.

"Олександр Дорошенко усупереч програмним засадам нашої партії проігнорував закон про державну мову і всупереч зауваженням вів свій виступ мовою держави-агресора. Дії депутата Дорошенка суперечать ідеологічним засадам партії та порушують ключові для нас принципи. Від партії йому висловлено догану за порушення чинного Закону. Сьогодні на засіданні фракції ця ситуація терміново буде розглянута. За підсумками про рішення буде проінформовано громадськість", - зазначили у "Європейській солідарності" .

Також депутату запропонують пройти курси української мови.

Нагадаємо, що у Черкасах депутати організували "перекладача" колезі, який не спромігся виступити українською. З російської виступ народного обранця синхронно перекладав секретар міської ради. 

Мовний омбудсмен – нова посада у державі – "Секретні матеріали"

Мовний омбудсмен – нова посада у державі – "Секретні матеріали"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація