"Моя земля мені дорожча, ніж всі блага Росії": Роговцева відверто поговорила з українцями

"Моя земля мені дорожча, ніж всі блага Росії": Роговцева відверто поговорила з українцями

Фото: ivona.bigmir.net

Видатна акторка зізналася, чому стільки часу приділяє військовим і зоні АТО.

Легенда українського театру й кіно Ада Роговцева напередодні творчого вечора з нагоди свого 80-річчя влаштувала прес-конференцію. Котра перетворилася радше на життєві настанови акторки українцям, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Добре, коли довго живеш, але це випробування. Дійсно треба чекати кращих часів і щось для цього робити, щоб їх наблизити", - зізналася вона. Її особистою відповіддю стала допомога пораненим військовим у шпиталях. "Принести книжки, поспіклуватися - хоч отаке, отакусеньке зробіть, але це треба зробити! Тут відкривається серце. Воно не розривається – воно розкривається назустріч", - пояснила видатна українка.

Ада Роговцева дала настанови українцям, як пережити важкі часи

Ада Роговцева дала настанови українцям, як пережити важкі часи

На її думку, українське суспільство має подолати байдужість. "Коли будуть казати, що загинули двоє чи один, тоді не будуть люди думати: ну добре, що не три, а зупиниться на хвилинку серце, бо загинув один – загинув один, щоб сьогодні йшов сніжок і ми ковзалися. Зараз я так живу, я дуже така настирна, мені хочеться все розворушити", - зізнається вона.

Свої 80 років легенда українського театру й кіно відсвяткувала на сцені ще 16 липня, а от великий творчий вечір Мінкульт вирішив улаштувати у розпал театрального сезону – вже найближчої пятниці. Ніяких репетицій чи спеціальних підготувань не передбачено – вечір пройде у закритому форматі, а вхід буде лише за запрошеннями. Там зіграють уривки з вистав Роговцевої останніх років – для цього орендували театр Івана Франка та запросили студентів театральних вишів, бійців, волонтерів, поранених зі шпиталів. Акторка про свої здобутки говорить скромно. "Я дякую Богові. Не те, що я хвалюся – це велика загадка, чого це так відбувається. І я щаслива", - каже вона.

Усі роки війни Роговцева їздить у зону АТО, передає кошти для поранених у шпиталі – саме за це в Росії цього липня її заочно засудили до ув'язнення на три роки. Сама Роговцева давно відмовилась од поїздок у ворожу країну, а про артистів, що їздять заробляти в Росію, говорить, що це їхній особистий вибір між грошима й гідністю. "Вони ж мене дуже любили в Росії. І як в одну хвилиночку все змінилося. Як тільки ти говориш: моя Батьківщина, моя земля мені дорожча, ніж всі блага, які ви мені пропонуєте – я них під криміналом", - дивується вона. Також Роговцева ділиться мрією про завершення війни та бажає українцям не занепадати духом. "Відчай – це великий гріх перед Богом. Поки живеш, ти комусь потрібен. Якщо ти людина, то тримайся", - наголосила вона.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Наступна публікація