МОЗ хоче оскаржувати відновлення Амосової на посаді ректора

МОЗ хоче оскаржувати відновлення Амосової на посаді ректора

Фото: УНІАН

Ректорку усунули унаслідок того, що студенти стоматологічного факультету не змогли здати обов'язковий для продовження навчання іспит.

Міністерство охорони здоров'я буде оскаржувати рішень суду про поновлення Катерини Амосової на посаді ректора Національного медичного університету (НМУ) ім. А. Богомольця, заявив заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Лінчевський.

"Ми не маємо ілюзій стосовно всіх форм опору старої освітньої системи. Ми будемо оскаржувати це рішення", - сказав він у коментарі "Громадському радіо".

Народні депутати спробували вирішити конфлікт університету Богомольця та МОЗ

Народні депутати спробували вирішити конфлікт університету Богомольця та МОЗ

1 березня Окружний адміністративний суд Києва відновив Амосову на посаді ректора НМУ ім. А. Богомольця. Суд призупинив дію наказу профільного відомства, яким вона була усунена на 2 тижні у зв'язку з перевіркою міністерської комісії. Ректорку усунули унаслідок того, що студенти стоматологічного факультету не змогли здати обов'язковий для продовження навчання іспит "Крок 1. Стоматологія".

Нагадаємо, 20 лютого одночасно у всіх медичних установах України було започатковано обов'язкове тестування майбутніх лікарів-стоматологів. Студенти НМУ ім. Богомольця здати іспит не змогли. Керівництво вузу пояснило, що представники Центру тестування при Міністерстві охорони здоров'я не з'явилися на іспит. За зрив ліцензійного іспиту МОЗ тимчасово відсторонив від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову, а також створило комісію, яка повинна вивчити ситуацію, яка склалася.

Після цього студенти і трудовий колектив медуніверситету оголосили безстроковий страйк, а МОЗ України закликав не піддаватися на провокації і не зривати навчальний процес.

Повʼязані теми:

Наступна публікація