МОЗ повторно відсторонило ректора медуніверситету Богомольця

МОЗ повторно відсторонило ректора медуніверситету Богомольця

Фото: УНІАН

Роботу комісії міністерства щодо перевірки організації іспиту "Крок" подовжено до 23 березня.

Міністерство охорони здоров'я знову відсторонило ректора Національного медичного університету імені О.Богомольця Катерину Амосову і подовжило роботу комісії.

Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

"МОЗ України прийняло рішення подовжити роботу комісії ще на два тижні - до 23 березня. На час роботи комісії Катерина Амосова відсторонена від обов’язків. Обов’язки ректора виконуватиме перший проректор - Ярослав Цехмістр, одне з основних завдань якого - забезпечити проведення ліцензійних іспитів "Крок" в НМУ", - йдеться у повідомленні.

Студенти розкрили факти хабарництва в університеті Богомольця

Студенти розкрили факти хабарництва в університеті Богомольця

Як пояснили у міністерстві, ще 21 лютого комісія затребувала від НМУ та Центру тестування надати копії наявної документації про підготовку та організацію проведення ліцензійного інтегрованого іспиту "Крок" в НМУ.

"Протягом більш ніж тижня роботи комісії адміністрація НМУ фактично блокувала її роботу, не надаючи необхідні документи та не допускаючи членів комісії в ректорський корпус НМУ. Лише на 9 день роботи комісії Катерина Амосова з'явилася на засідання та надала копії матеріалів щодо процедури проведення екзамену та співпраці з Центром тестування", - додали у прес-службі, уточнивши, що саме через значний обсяг документів, було ухвалено рішення про подовження роботи комісії.

Нагадаємо, 20 лютого одночасно в усіх медичних закладах України було розпочато обов’язкове тестування майбутніх лікарів-стоматологів. Студенти НМУ ім. Богомольця скласти іспит не змогли. Керівництво вишу пояснило, що представники Центра тестування при Міністерстві охорони здоров’я не з’явилися на екзамен. Через зрив ліцензійного іспиту МОЗ тимчасово відсторонило від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову, а також створило комісію, яка має вивчити ситуацію, що склалася. 

У відповідь на це студенти та трудовий колектив медуніверситету оголосили безстроковий страйк, а МОЗ закликало не піддаватися на провокації та не зривати навчальний процес.

Після цього відстороненого ректора Амосову суд поновив на посаді, навчання розблокували. А МОЗ подало апеляцію через поновлення на посаді ректора Богомольця.

Повʼязані теми:

Наступна публікація