МОЗ скличе комісію для розгляду питання про оголошення епідемії кору - Супрун

МОЗ скличе комісію для розгляду питання про оголошення епідемії кору - Супрун

Фото: УНІАН

За словами міністра, для оголошення епідемії лише показників кількості смертей та захворілих людей недостатньо.

Найближчим часом в Україні може бути оголошена епідемія кору.

Про це заявила виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Є багато показників щодо епідемії, не лише кількість захворювань або кількість смертей, але є ще й інші. Щоб оголосити епідемію, ми повинні скликати спеціальну комісію, яка це буде робити. Ми до кінця тижня збираємо всі юридичні документи, щоб могли зібрати цю комісію і розглянути, чи вже час оголошувати епідемію", - наголосила вона.

Смертельний кір: як захиститися від небезпечної недуги

Смертельний кір: як захиститися від небезпечної недуги

За словами Супрун, коли в країні оголошено епідемію, МОЗ має більше повноважень щодо закупівлі вакцин.

"Щоби розширити список людей, які можуть отримати вакцину, щоби до якісних вакцин, які вже закуплені державою, мали доступ ті, хто досі не вакцинувалися або не мають імунітету", - пояснила міністр.

Окрім цього очільниця МОЗу зазначила, що релігійні погляди не повинні стати на заваді щепленню від кору.

"Коли ми зустрічалися з Радою церков, вони нас запевнили, що жодна з релігій, яка представлена у Раді церков, священики або релігійні лідери не закликають людей, щоб не вакцинуватися. Вони всі погоджуються, що вакцинація - важлива річ", - резюмувала Супрун.

Нагадаємо, за даними МОЗ, упродовж 2019 року в Україні від ускладнень кору померло вже п’ятеро людей, тоді як протягом всього 2018 кір забрав 16 життів. Від 28 грудня 2018 року до 18 січня 2019 року на кір в Україні захворіли вже 8 тис. 498 осіб (3 тис. 537 дорослих та 4 тис. 961 дитина). Найвищі показники захворюваності зафіксували у Львівській, Рівненській, Вінницькій, Хмельницькій областях та Києві. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація