Можемо знищити той розрекламований міст – Турчинов про посилення берегової охорони на Азові

Можемо знищити той розрекламований міст – Турчинов про посилення берегової охорони на Азові

Фото: Reuters

За його словами, на узбережжі будуть поставлені сучасні ракетні комплекси.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що через російську агресію на узбережжі Чорного та Азовського морів будуть встановлені сучасні ракетні комплекси.

Про це він розповів в інтерв’ю "BBC Україна".

"Ми системно працюємо над посиленням берегової оборони Чорного і Азовського узбережжя. З цією метою будуть залучені нові та модернізовані ракетні комплекси. Це дозволить нам не тільки ефективно протидіяти будь-яким десантним операціям, але і знищити будь-який корабель, що загрожує нашій країні на відстані 300 кілометрів, навіть коли він розташований в порту базування. Не буде для нас проблемою, у випадку загрози, знищити будь-яку переправу або міст, зокрема і той, що дуже розрекламований", - заявив Турчинов.

За його словами, російська агресія не зупинить плани України про створення бази ВМС в Азовському морі.

"Ми повинні довести всьому світу, що Україна не втратила своїх позицій в Азовському морі, і це море, де діє міжнародне право і можуть перебувати як українські, так й іноземні кораблі", - підкреслив Турчинов.

Раніше секретар РНБО розповів, що Україна готує новий прохід військових кораблів через Керченську протоку. За його словами, Україна буде запрошувати представників ОБСЄ та інших міжнародних організацій, щоб вони були присутні на наших кораблях, для того, щоб довести всьому світу, що Україна та її моряки не порушують жодних законів і міжнародних правил.

Росія більше року готувала провокацію у Керченській протоці за допомогою фейкових новин

Росія більше року готувала провокацію у Керченській протоці за допомогою фейкових новин

Повʼязані теми:

Наступна публікація