Мумія в багатоповерхівці: у Вінниці тіло померлого пенсіонера пролежало в квартирі більше року

Мумія в багатоповерхівці: у Вінниці тіло померлого пенсіонера пролежало в квартирі більше року

Люди скаржилися на сморід, однак оселю відкрили лише зараз.

Мешканців вінницької багатоповерхівки шокувала страшна знахідка. Їхнього сусіда, який зник понад рік тому, комунальники виявили мертвим у його помешканні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Серед безладу у квартирі – на дивані тіло, а радше мумія. Її знайшли комунальники, котрі зламали двері, бо хотіли перевірити труби перед початком опалювального сезону та мали скарги на сморід. "Були скарги, зникла людина, протягом року не бачили, неприємний запах із квартири. Зараз опалювальний сезон. Довелося викликати поліцію, щоби відкрити доступ до квартири", - пояснив майстер ЖЕКу Сергій Раїшний.

Мешканці вінницької багатоповерхівки виявили муміфіковане тіло в одній із квартир

Мешканці вінницької багатоповерхівки виявили муміфіковане тіло в одній із квартир

79-річний Володимир Гладкий зник ще минулого року. Сусіди вирішили, що дідусь подався до будинку престарілих. "Він зник більше року тому. Останній раз я його бачила в 18 році перед 9 травня", - каже Таміла Муляр. Влітку з’явився запах: в якихось квартирах ледь відчутний, а декому з сусідів смерділо нестерпно. Люди неодноразово звертались до ЖЕКу, але комунальники лише писали відписки. "ЖЕК виходив на місце, складали акт, що його ніхто не бачив, мешканці підтверджували. Ми не мали права втручатися в помешкання самі. Приватна власність", - пояснила майстер ЖЕКу Людмила Григорук.

Господар квартири жив самотньо, з дружиною розлучився ще у 1980-х, більше про родичів не чули. Коли вийшов на пенсію, почав збирати і зносити додому різний мотлох. "Столярував, хороший був спеціаліст. Такий тихий, спокійний. Видно, грошей не вистачало, почав збирати пляшки. Він їх стільки намивав, що приїжджала машина до нього", - пригадує старший по будинку пан Микола. Крім того, чоловік скаржився, ніби його хтось переслідує, тому через це стеження навіть відмовлявся давати номер свого мобільного телефону.

Крім того, хтось бачив, як через балкон у його квартиру на другому поверсі ще недавно залазили невідомі. "Казали, можливо, бомжі чи наркомани, це не є фактом. Це зі слів мешканців", - пояснила юрист ЖЕКу Анна Палаута. В поліції ж переконують: і балкон, і двері бути зачинені. Слідів криміналу в цьому випадку не побачили. "Підстав говорити, що це було навмисне вбивство, немає. Швидше за все, помер своєю смертю, але ми чекаємо висновків судової експертизи", - розповіла речниця поліції Вінниччини Анна Олійник. Однокімнатна  квартира пенсіонера  перейде у власність міста, адже дідусь її не приватизував.

Раніше в серпні в Києві на вулиці Бастіонна в одній із квартир знайшли тіло літньої жінки, яке пролежало там близько семи місяців. За словами сусідів, пенсіонерку ніхто не бачив від лютого цього року. Родичів вона не мала, і лише подруга померлої повідомляла до поліції про зникнення жінки.

Кореспондент ТСН Валерій Кузнєцов

Повʼязані теми:

Наступна публікація