"Мутант діє на нас інакше": лікар про "британський" штам коронавірусу, його особливості і перебіг

"Мутант діє на нас інакше": лікар про "британський" штам коронавірусу, його особливості і перебіг

Медик Тарас Жиравецький каже, що "нас чекають нелегкі місяці".

"Британський" штам коронавірусу значно сильніший від того, що прийшов до нас з Китаю. Про це заявив головний лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький на своїй сторінці у Facebook. Медик розповів про його особливості і перебіг захворювання у тих, хто ним інфікувався.

"Таки вірус "британець" виявився значно потужнішим за "китайського" початківця пандемії. Передається значно швидше, дійсно частіше у пацієнтів приєднується бактерійна інфекція, яка не так легко піддається лікуванню навіть потужними антибактерійними препаратами. Часто стан пацієнта є компенсованим і в один момент різко погіршується", - зазначив лікар.

Також він розповів про перебіг захворювання у тих, хто заразився мутованим коронавірусом.

"Загальний аналіз крові часто може бути без значних змін. Новий симптом - це часте сечовипускання та дискомфорт у сечовому міхурі на 7-10 день захворювання. Можливо пов‘язаний із кандидозом. Деколи пацієнти описують такий симптом, як біль у попереку на 10 день захворювання. На жаль, цього разу британські вчені таки виявились праві, що мутант діє на нас інакше", - каже медик.

Тарас Жиравецький радить у випадку недуги не займатись самолікуванням, а звертатись до лікарів.

"Стосовно рясного пиття, якщо вам 35+, забудьте, що воно допоможе без ліків, якщо це без контролю аналізів і з температурою навіть 37,2 на 6-7 день захворювання. Проста порада: знайдіть свого лікаря, який вас буде курувати у разі "ковіду" вдома, якщо ви його ще не шукали і якщо ви не хворіли, бо потім шукати буде складно", - додав він.

Лікар каже, що ситуація з коронавірусом в Україні наразі не покращується.

"Судячи по моїх спостереженнях, нас чекають нелегкі місяці, особливо медиків. Позитивом є те, що ті, хто перехворів раніше і мають антитіла, практично вдруге поки не хворіють. Стосовно вакцинації - нам з такою швидкістю доведеться перехворіти майже всім. Для порівняння, у Франції за вікенд вакциновано 500 000 людей, хоча і це не зупиняє пандемію в них", - підсумував він.

Читайте також:

Як коронавірус впливає на стан нирок

Як коронавірус впливає на стан нирок

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація