МВС підготувала українським водіям персональні електронні кабінети з відкритою інформацією про авто

МВС підготувала українським водіям персональні електронні кабінети з відкритою інформацією про авто

Фото: УНІАН

Відомості про штрафи та участь автомобіля в ДТП стануть загальнодоступними.

Ліквідовані торік МРЕВ перетворилися на сервісні центри МВС, де найпопулярнішим, за чим звертаються українці, є реєстрація авто, видача посвідчень водія та довідок про несудимість. Головними новинками 2017 року стали міжнародні посвідчення водія та онлайн-сервіси, а також фотофіксація технічного контролю, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На 2018 рік заплановано чимало цікавого для автовласників: у новому році планують запровадити персональний кабінет водія, де зберігатиметься вся інформація про порушення, штрафи та категорії. Крім того, доступною стане історія автомобіля, а номерні знаки можна буде замовити онлайн. Також через інтернет можна буде записатися на іспити з теорії ПДР. Практичну ж частину іспитів планують фіксувати на відео.

У 2018 році планують запровадити персональний кабінет водія з усіма порушеннями та штрафами

У 2018 році планують запровадити персональний кабінет водія з усіма порушеннями та штрафами

"Кожен автовласник зможе побачити по собі особисту інформацію – які траспортні засоби зареєстровані, які на ньому порушення. Це дуже актуально, особливо коли буде запроваджена фото/відео фіксація порушень. Історія автомобіля – це, фактично, не буде потреби їхати на авторинок, перевіряти на станції діагностики кота в мішку, а можна буде побачити, скільки було власників, чи траплялись ДТП", - пояснив начальник головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Як уже повідомлялося, В Україні задля зменшення кількості ДТП змінили правила щодо водіїв-початківців. Відтепер посвідчення водія їм видаватимуть тимчасове, на два роки. Також обмежили швидкість їзди – не більше 70 км/год. А якщо протягом двох років кількість адмінпорушень буде не більше двох, то такому водієві без додаткових іспитів видадуть постійні права. Нові норми записані в постанові Кабміну №885 "Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами" від 10 листопада 2017 року, яку вже надрукували в "Урядовому кур'єрі".

Повʼязані теми:

Наступна публікація