МЗС Білорусі закликало українську владу "спуститися на землю" і впустити хасидів

МЗС Білорусі закликало українську владу "спуститися на землю" і впустити хасидів

Фото: ДПСУ

У Білорусі вважають, що Україна може вирішити проблему.

Міністерство закордонних справ Білорусі закликало Україну впустити хасидів, які застрягли на кордоні, та "поважати права вірян".

Про це 16 вересня заявив начальник управління інформації та цифрової дипломатії — прессекретар МЗС Білорусі Анатолій Глаз, передає БЕЛТА.

Білоруські дипломати переконаний, що українська сторона не хоче вирішувати ситуацію.

"Ми закликаємо українську владу поважати фундаментальні права людини, права вірян, загальновизнані демократичні норми, слідувати принципам гуманізму. Необхідно спуститися на землю і просто почати діалог з цими людьми, вони не вимагають нічого надприродного — лише поваги до своїх базових прав", — заявив Глаз.

Прессекретар зазначив, що раніше через білоруські посольства в Ізраїлі й окремих інших країнах ізраїльські компетентні органи і єврейські релігійні структури були поінформовані про неможливість в'їзду паломників з території Білорусі в Україну через прийняті українською стороною обмежувальних заходів.

"Однак паломники продовжують прибувати в нашу країну. Тому для допомоги вірянам задіюються всі сили, зокрема по лінії ЦПК, МВС та інших залучених організацій, — сказав Анатолій Глаз. — Якщо українська сторона не зможе відкрити кордон, то ми будемо готові сприяти у виїзді паломників з Білорусі. Зробимо все, що в наших силах, щоб максимально допомогти людям".

Нагадаємо, понад тисяча паломників з Ізраїлю продовжують стояти в буферній зоні між Білоруссю та Україною.

Офіс президента закликав білоруську владу припинити створювати додаткову напругу на кордоні з Україною та поширювати неправдиві обнадійливі заяви для хасидів-паломників.

Яка нині ситуація з хасидами на україно-білоруському кордоні

Яка нині ситуація з хасидами на україно-білоруському кордоні

Повʼязані теми:

Наступна публікація