МЗС Росії надіслало Україні ноту протесту через обшуки в офісі "РИА Новости"

МЗС Росії надіслало Україні ноту протесту через обшуки в офісі "РИА Новости"

Фото: Міністерство закордонних справ Росіії

Там також закликали звільнити затриманого журналіста Вишинського

Міністерство закордонних справ Росії надіслало Україні ноту протесту через обшуки в офісі пропагандистського агентства "РИА Новости-Украина".

Про це повідомляє прес-служба посольства РФ в Україні.

У посольстві заявляють, що в Україні начебто перешкоджають діяльності російських журналістів та застосовують проти них силу, порушуючи цим міжнародні зобов'язання і внутрішні закони щодо свободи слова і права вираження поглядів.

"У зв'язку з цим направили в МЗС України ноту протесту з вимогою вжити всіх необхідних заходів для припинення насильства над представниками засобів масової інформації, негайного звільнення К.Вишинського, об'єктивного розслідування обставин того, що сталося, покарання винних у перевищенні посадових повноважень", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України 15 травня влаштувала обшук у київському офісі інформаційного агентства "РИА Новости Украина". Правоохоронці викрили ЗМІ у веденні гібридної інформаційної війни проти України. Згодом стало відомо, що правоохоронні органи проводять слідчі дії з журналістом агентства Кирилом Вишинським.

Повʼязані теми:

Наступна публікація