"Політики зі зниженим порогом політичної гігієни". Україна різко відреагувала на візит чехів до Криму

"Політики зі зниженим порогом політичної гігієни". Україна різко відреагувала на візит чехів до Криму

Фото: pixabay.com

Чехи проігнорували не лише український закон, але й порушили міжнародне право.

Посольство України у Чеській Республіці протестує незаконний візит до окупованого Криму депутата Європарламенту Яроміра Коглічека та сенатора Ярослава Доубрави.

Відповідна заява розміщена на сторінці дипломатичного представництва.

Зазначених чеських депутатів обвинуватили в порушенні не тільки українського законодавства, але й міжнародного права. Зокрема, йдеться про резолюцію Генеральної асамблеї ООН № 68/262 від 27 березня 2014, якою підтверджено суверенітет і територіальну цілісність України, а країни закликали утриматися від дій, які б могли бути інтерпретовані як визнання зміни статусу українського Криму.

Українські дипломати зазначили, що Москва знаходить для поїздок на окуповані території "політиків зі зниженим порогом політичної гігієни, які готові брати участь в пропагандистських вояжах".

"Ті, хто допомагає Росії виправдати свої злочини, не можуть не розуміти, що є інструментом в руках Кремля, який, прикриваючись цими "візитами", безкарно продовжуватиме репресії, арешти, тортури і вбивства українців та кримських татар в окупованому Криму. Не маємо, однак, ілюзій, що чеські депутати та заангажовані ними журналісти і "громадські діячі" переймалися в Криму такими "дрібницями", - наголосили у Посольстві України в Чехії.

Дипломати переконані, що "апелювати до совісті очевидно безперспективно". Втім, Україна залишає за собою право застосувати проти будь-кого, хто незаконно відвідує Крим, санкції. 

"Ми, однак, високо цінуємо той факт, що переважна частина чеського політикуму, а також чеський уряд, однозначно стоять на позиціях підтримки територіальної цілісності України і засуджують російську агресію проти нашої держави, окупацію Москвою частини української території", - йдеться у заяві.

Раніше до Кримської декларації США про невизнання спроби анексії Кримського півострову Росією долучились ще низка європейських країн. Свою прихильність невизнання анексії Криму висловили Чехія, Швеція, Норвегія та Косово.

Голова МВС Італії заявив, що Росія мала право анексувати Крим

Голова МВС Італії заявив, що Росія мала право анексувати Крим

Повʼязані теми:

Наступна публікація