МЗС заборонило в'їзд до окупованого Криму іноземним журналістам

МЗС заборонило в'їзд до окупованого Криму іноземним журналістам

Фото: Крим.Реалії

У міністерстві тривають "гарячі дебати" щодо цього питання.

Журналісти-іноземці також підпали під заборону України перетинати адмінкордон з анексованим Росією Кримом.

Про це з посиланням на Міністерство закордонних справ України пише "Радіо Свобода".

"Я щойно отримав підтверження від МЗС України: журналісти офіційно включені до заборони на в’їзд до Криму. Але мені кажуть, що тривають "гарячі дебати" щодо того, щоб зробити виняток для журналістів", - написав кореспондент видання Кристофер Міллер.

Водночас журналіст уточнив, що українські журналісти можуть в'їжджати до Криму й надалі.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того самого дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

В ніч проти 26 листопада РНБО провела екстрене засідання та запропонувала ввести в Україні воєнний стан у зв'язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.

Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада, о 16:00. Президент Петро Порошенко, своєю чергою, ввів у дію рішення та вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", який згодом затвердили українські депутати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація