На адмінкордоні з Кримом проводитимуть опитування щодо мети поїздки

На адмінкордоні з Кримом проводитимуть опитування щодо мети поїздки

Фото: УНІАН

Моніторинг відбуватиметься у вигляді анонімного анкетування.

Мешканців окупованого Криму, які прямуватимуть з півострова на материкову Україну, найближчим часом на контрольних пунктах в'їзду-виїзду на адмінкордоні будуть опитувати про мету поїздки.

Про це заявив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юсуф Куркчі, пишуть "Крим.Реалії".

"Це дозволить нам більш ретельно проаналізувати ті проблеми, з якими звертаються і з якими стикаються жителі в окупованому Криму і визначити тенденції", - наголосив він, уточнивши, що опитування проводитимуть у формі анонімного анкетування.

За словами Куркчі, подібний моніторинг уже проводився минулого року.

"Ми проводили попередні моніторинги і можемо сказати, що основна частина звертається за рішенням проблем документування, інша - за отриманням медичних послуг. Є певна категорія людей, яка пов'язана з навчанням. І дуже маленька частина перетинає адмінмежу, щоб поїхати далі - на відпочинок або в інших справах ", - розповів представник міністерства.

Нагадаємо, раніше Україна розпочала підготовку до пробного перепису населення. Окрім загальної кількості жителів держави, він має дати інформацію про число переселенців унаслідок анексії Криму та війни на Донбасі. Проводитимуть перепис за допомогою програми, яку нині розробляють українські айтівці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація