На будівництво мосту в Запоріжжі оголосили тендер – прем'єр

На будівництво мосту в Запоріжжі оголосили тендер – прем'єр

Фото: УНІАН

Споруду не можуть звести вже півтора десятка років.

Для будівництва мосту в Запоріжжі, про який говорять багато років, оголосили тендер.

Про це у Facebook повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Три тижні тому був у Запоріжжі, де поставив завдання підготувати та оголосити тендер на добудову всім відомого мосту. Так от, тендер оголосили. А вже на початку наступного року почнемо будівництво", - зазначив глава уряду.

Він обіцяє, що "першу частину об'єкту "Укравтодор" має завершити вже за два роки. Туди входить будівництво 21 штучної споруди, зокрема двох мостів через Дніпро із виїздами на Прибережну магістраль та проспект Соборний. Ця частина будівництва відкриє проїзд з правобережної частини міста через Дніпро та острова Хортиця трьома смугами руху з виїздом на Прибережну магістраль та вул. Тюленіна. Це вже суттєво розвантажить рух у місті".

Гончарук наголосив, що "будівництво цього мосту - наш пріоритет. Символу корупції, який вже 15 років ніяк не можуть побудувати, - не місце в сучасній Україні".

Тендер на будівництво Запорізького мосту — оголошено! Сказано-зроблено. Три тижні тому був у Запоріжжі, де поставив...

Опубліковано Олексій Гончарук - Прем'єр-міністр України Вівторок, 26 листопада 2019 р.

Під цим постом ексміністр інфраструктури Володимир Омелян нагадав, що "проєктна документація готувалася понад 18 місяців, бо це серйозна інженерна мегаспоруда. І я сподіваюся, що ви приготували додаткові 9-12 млрд грн на цей міст, бо в Дорожньому фонді, який і так на наступний рік в обрізаному варіанті, таких грошей немає".

Нинішній міністр інфраструктури Владислав Криклій уточнив, що в держбюджеті-2020 заклали частину коштів.

"Після коригувань проєкту та підготовки проєктної документації, "Укравтодор" запускає цей довгоочікуваний тендер. Перші 1,25 млрд грн вже заклали на наступний рік, але ми плануємо залучити різні фінансові інструменти, щоб мати швидші темпи будівництва. Ми можемо будувати Європу в Україні, але для цього треба будувати не стіни, а мости", - написав Криклій у Facebook.

Міністр додав, що "ми активно працюємо з нашими китайськими колегами, з якими було підписано меморандум щодо будівництва цього мосту. Це дозволить отримати один з найбільших інфраструктурних проєктів останнього десятиріччя на вигідних для України умовах. Рухаємось паралельними стежками до успішної реалізації проєкту".

Проект Запорізького мосту обговорювали майже всі попередні президенти незалежної України. Розпочато його будівництво ще...

Опубліковано Vladyslav Kryklii Вівторок, 26 листопада 2019 р.

Раніше новопризначений очільник "Укравтодору" спрогнозував, коли в Україні з’являться перші автобани.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація