На Буковині 14-річна дівчина повісилася через відмову батьків купити планшет

На Буковині 14-річна дівчина повісилася через відмову батьків купити планшет

Під час перегляду сторінки дівчини в соцмережі правоохоронці розгледіли в неї суїцидальні нахили.

Дитина постійно шантажувала своїх батьків, коли просила купити їй нові речі. 

На Буковині 14-річна дівчина наклала на себе руки через відмову батьків купити їй планшет. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Того дня дівчина посварилася з мамою – вимагала, щоби жінка придбала їй планшет. Після відмови пішла в літню кухню. І поки батьки поралися по господарству, повісилася на мотузці для сушіння білизни.

У селі кажуть – дівчина неодноразово вдавалася до шантажу, коли просила купити їй нові речі. І завжди в разі відмови погрожувала накласти на себе руки.

"Перед Новим роком вона почала вимагати у батьків, щоб вони їй придбали досить дорогий телефон. Почала вимагати від батьків планшет. Батьки купили планшет, не встигли їй дати, бо хотіли почекати певний час, в зв'язку з тим, що у неї день народження скоро мав би бути", - каже Валерій Абрамчук, Банилів-Підгірський сільський голова.

У школі, де навчалася 14-річна дівчина, ніхто не міг подумати, що одна з найкращих учениць здатна на таке.

"Ми її так в класі називали – "Марічка наша". У нас дівчатка є такі активні, а ця – спокійна, ми як почули, це для нас було... ми до тепер не можемо в себе прийти", - каже Галина Олійник, класний керівник.

Під час перегляду сторінки дівчини в соцмережі правоохоронці розгледіли в неї суїцидальні нахили. Проте, все ж схиляються до того, що дівчина просто хотіла налякати батьків та домогтися свого. Не відкидають і інші версії.

"Триває слідство, перевіряються інші версії, у тому числі нещасливе кохання. Тільки після завершення всіх процедур ми зможемо дати психологічний портрет", - каже Мар'яна Рева, речник УМВС України в Чернівецькій області.

Психологи пояснюють: шантаж – це типова поведінка підлітків, аби добитися свого. Батькам у таких ситуаціях не рекомендують іти на повідку в дітей, оскільки конфлікт таким чином тільки загострюється.

"Якщо дитина завжди у такий спосіб вигравала, отримувала те, що хоче, відповідно це закріплюється. Коли дитина починає маніпулювати, то батьки часто йдуть на поводу, але важливо теж зрозуміти батькам, як відмовити, щоб дитина не почувала себе знехтуваною", - каже психолог Алла Гончарова–Чагор.

Планшет, який батьки планували подарувати доньці на день народження, віддали її найкращій подрузі.

Нагадаємо, на Миколаївщині 14-річний школяр повісився через звинувачення вчительки у крадіжці.

Кореспондент ТСН Олег Тудан

На Буковині чотирнадцятирічна дівчина покінчила з життям через відмову батьків купити їй планшет

На Буковині чотирнадцятирічна дівчина покінчила з життям через відмову батьків купити їй планшет

Повʼязані теми:

Наступна публікація