На Буковині пенсіонер розстріляв із рушниці шахраїв, які видурили в нього тисячу доларів

На Буковині пенсіонер розстріляв із рушниці шахраїв, які видурили в нього тисячу доларів

Фото: Reuters

Селяни встали на захист діда та вимагають від поліції не чіпати його.

Стріляниною закінчилася спроба двох румунів обдурити 81-річного буковинського пенсіонера. У селищі Лужани вони намагалися продати старому непотріб за великі гроші, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Спершу дід погодився купити набір посуду за захмарні гроші. "Найшли вони на нього якийсь вплив, який дав можливість видурити тисячу доларів, гривні, і ще мали нахабність попросити в нього на каву", - розповіла голова Лужанської селищної ради Наталія Катрюк. Старенький зрозумів, що його ошукали, вже коли гості пішли. Однак вони, вочевидь, вирішили, що пенсіонер є легкою здобиччю та вирішили повернутися з новим крамом для продажу. Та цього разу дід пішов у хату не за грошима, а за рушницею.

На Буковині літній чоловік з рушницею захищався від нахабних шахраїв

На Буковині літній чоловік з рушницею захищався від нахабних шахраїв

Родичі діда Івана кажуть, що таким чином він намагався затримати аферистів до приїзду поліції. Проте ті швидко сіли в машину та кинулися навтьоки. "Здійснив постріли з рушниці вдогонку, намагаючись затримати автомобіль. Одна з куль, картеч, попала водієві у шию", - розповів начальник Кіцманського райвідділку поліції Віталій Гросу. Дід сам викликав правоохоронців. Водія з вогнепальним пораненням доправили в реанімацію, пасажира заарештували. Скільки оборудок встигли провернути румуни за тиждень перебування в Україні - тепер з'ясовують слідчі. Вони ж допитують і пенсіонера. У поліції відкрили два кримінальні провадження: за фактом шахрайства, вчиненого іноземними громадянами, та за замах на вбивство при перевищенні меж самооборони.

Днями на Буковині до коми побили пенсіонерів заради 15 тисяч гривеньЗлодіям, вочевидь, було відомо, що подружжя заробило гроші на продажі фруктів. 

Кореспондент ТСН Олег Тудан

Повʼязані теми:

Наступна публікація