На Буковині віряни однієї з церков УПЦ МП самостійно вирішили перейти до ПЦУ

На Буковині віряни однієї з церков УПЦ МП самостійно вирішили перейти до ПЦУ

Фото: Reuters

В селі Чернівецької області віряни ініціювали перехід до Помісної церкви.

У селі Шишківці, Кіцманського району на Буковині церковна громада на зборах вирішила перейти з Московського патріархату до Православної церкви України.

Про це повідомило регіональне інформаційне агентство АСС 19 грудня.

Близько сотні людей разом зі священиком зібралися у місцевій церкві Різдва Пресвятої Богородиці та майже одностайно вирішили перейти з УПЦ МП до ПЦУ.

"Сьогодні зранку на зборах усі присутні, крім однієї людини проголосували за приєднання до Єдиної Помісної Церкви. Їх підтримав і священик, який проводив збори. Це поки перша громада в області, яка зробила такий крок. До цього шишківчани готувались із літа, люди збирали підписи за утворення  помісної церкви. Потім чекали Об`єднавчого Собору". - розповів головний спеціаліст відділу з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії Чернівецької ОДА Сергій Бухаров.

Зазначимо, що митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій (Єгоренко) не був присутній на Об'єднавчому соборі в Києві.

До Вінниці приїхав новий ставленик Московського патріархату Варсофоній

До Вінниці приїхав новий ставленик Московського патріархату Варсофоній

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому представники трьох православних церков України ухвалили рішення про утворення Помісної церкви та обрали її предстоятелем митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія. Напередодні Собору Українська православна церква Московського патріархату ухвалила рішення не брати участі в ньому, однак щонайменше двоє ієрархів УПЦ МП таки були на Соборі.

Новостворена церква канонічно визнана Вселенським патріархатом та отримала назву "Православна церква України", а її предстоятель носитиме титул "митрополит Київський". Тепер новообраний митрополит Київський поїде до Стамбула 6 січня для отримання Томосу з рук Вселенського патріарха.

Повʼязані теми:

Наступна публікація