На Буковині заарештували винуватця смертельної ДТП, який понад три роки тому втік за кордон

Українця екстрадували з Іспанії.

З Іспанії екстрадували та відправили під варту на 60 діб українця, який 2014 року скоїв смертельну ДТП і переховувався за кордоном.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Як зазначається, відповідний запобіжний захід обрав Садгірський районний суд Чернівців.

"Зіткнення двох іномарок, під час якого загинув один із водіїв, а його пасажир отримав тяжкі тілесні ушкодження, сталося на початку листопада 2014 року у Чернівцях. Під час досудового розслідування працівники Слідчого управління поліції області встановили, що водій іншої іномарки керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та перевищив дозволену в населеному пункті швидкість руху. Не врахувавши дорожню обстановку, порушник не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з автівкою потерпілих", - розповіли правоохоронці.

За даними слідства, після скоєння ДТП водій виїхав з України, його було оголошено в міжнародний розшук.

"У квітні минулого року за орієнтуванням Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва водія-втікача було затримано в Іспанії та поміщено до місцевої в’язниці. Попри неодноразові спроби адвокатів уникнути екстрадиції зловмисника до України, суд відхилив усі їхні доводи. Завдяки проведеній кропіткій роботі іспанських і українських правоохоронців, злочинця таки вдалося повернути до України", - додали у поліції.

Нагадаємо, раніше у Білорусі українця за провезення рушниці засудили до 3 років в’язниці. Міністерство юстиції України намагалося екстрадувати засудженого на батьківщину, проте білоруський суд назвав клопотання безпідставним.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація