На Черкащині настоятельку жіночого монастиря МП впіймали на земельних оборудках: фото

До організації оборудки причетна настоятелька жіночого монастиря Уманської єпархії УПЦ (МП).

Служба безпеки викрила злочинну схему використання земель державного фонду на території Черкаської області – до організації оборудки причетна настоятелька жіночого монастиря Уманської єпархії УПЦ МП.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у понеділок, 29 травня.

Зазначається, що впродовж 10 років вона незаконно здавала в оренду більше 40 га сільгоспугідь, які держава надала послушницям для ведення власного господарства. "Орендатором" земель монастиря був власник місцевого агропідприємства.

“Щороку він сплачував настоятельці десятки тисяч гривень готівкою за нелегальне використання угідь релігійної громади. За даними слідства, "сторони" не укладали жодних договорів, а всі "розрахунки" здійснювали виключно на усних домовленостях. Це дозволяло аграрію сплачувати за землю суми, які значно нижчі за ринкові, а також уникати оподаткування”, – йдеться в повідомленні.

Наразі за матеріалами СБУ подано позовну заяву до Господарського суду Черкаської області з вимогою розірвати договір оренди з релігійною установою та повернути землі у державну власність.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) тривають слідчі дії.

Проводяться комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення учасників "схеми" до відповідальності .

Нагадаємо, СБУ викрила проросійського блогера-учасника провокацій у Києво-Печерській лаврі.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація