На Черкащині після призначених сімейним лікарем крапельниць раптово помер чоловік

На Черкащині після призначених сімейним лікарем крапельниць раптово помер чоловік

Всі органи пацієнта були здорові, але ніхто не знав про ішемічну хворобу серця.

57-річний Олександр Близнюк із Жашкова помер після крапельниць із антибіотиками, котрі прописала йому сімейний лікар. Вдова нарікає, що медик рекомендувала небезпечні препарати без необхідних обстежень і точно визначеного діагнозу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Зовсім здоровий чоловік, він піклувався про своє здоров’я", - каже Галина Близнюк про померлого. Жінка розповіла, що Олександр звернувся до лікаря зі скаргами на біль у грудях та горлі, та одержав припис робити інгаляції з гормонами. Від цього йому тільки погіршало, тож наступною порадою були антибіотики. Після двох крапельниць пацієнт помер на роботі. "Підійшов до людей, з ними переговорив, підійшов до машини і миттєво помер. Вийшло, що антибіотики та гормони дали навантаження на вже ослаблене серце", - вважає вдова.

Залікувати до смерті: у Жашкові чоловік помер через годину після крапельниці з антибіотиками

Залікувати до смерті: у Жашкові чоловік помер через годину після крапельниці з антибіотиками

Розтин тіла показав, що всі органи небіжчика здорові, але судмедексперти виявили ішемічну хворобу серця,   про яку ніхто і не здогадувався. Тепер Галина нарікає, що лікар не зробила кардіограму, котра могла б уберегти життя її чоловіка. Однак почути пояснень від медика Людмили Поліщук не вдалося – вона пішла у відпустку. Вдома журналістів зустріла мама лікарки та запевнила, що доньки немає. "Вона не винувата, вона 20 років чи більше проробила, ніколи зла не зробила", - переконує жінка.

Службове розслідування щодо обставин смерті пацієнта не проведено, хоча минуло вже два тижні. Галина Близнюк пояснює, що оригінали документів забрала, бо в них уже по смерті чоловіка почали з’являтися не тільки додаткові записи, а й чужі обстеження. "Відкриваємо – а там кардіограма! Де кардіограма взялася? Вона каже, ну як же, ми ж робили. Я кажу, це підробка. Вона схилила голову і мовчки відірвала. Всі лікарі, які були в кабінеті, бачили", - твердить сестра Наталя Ковбасюк.

Дати своє бачення ситуації лікарі зобов’язані до наступного понеділка. "Правильно було б зробити повне обстеження, але все залежить від скарги. Судячи з документації, скарги були на біль і першіння в горлі", - каже головний лікар центру первинної сімейної медицини Наталя Жуківська, хоча рідні померлого спростовують це. Поліція відкрила провадження за статею про навмисне вбивство. Остаточна кваліфікація та доля справи залежить від результатів експертиз.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта 

Повʼязані теми:

Наступна публікація