На Чернігівщині 200 наркозалежних хворих примусово тримали в бараках і катували

Також їх примушували працювати на користь злочинців.

На Чернігівщині зловмисники під прикриттям центру з реабілітації наркозалежних захопили хворих людей й застосовували щодо них тортури.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Організатори "бізнесу" приймали замовлення на примусове "лікування" у так званому реабілітаційному центрі людей, які, на думку їхніх родичів чи знайомих, страждають від наркотичної, алкогольної або іншої залежності. Члени угруповання виїжджали до "замовлених" та під психологічним тиском змушували їх відправитися на "лікування". У разі відмови потерпілих все одно доставляли до реабілітаційного центру, але вже проти їх волі, силоміць", - зазначили в СБУ.

Виявилося, що злочинці утримували хворих у спеціально облаштованих бараках та підвалах та катували їх. Люди не могли самостійно залишити місцеперебування, за ними постійно спостерігали "наглядачі" центру. Позбавлені волі примусово працювали на деревообробному виробництві, сільськогосподарських та будівельних роботах на користь власників "реабілітаційного центру".

У результаті спецоперації співробітники СБУ звільнили понад 200 незаконно утримуваних "реабілітантів", які вже підтвердили факти катування та нанесення їм тяжких тілесних ушкоджень.

Також затримано 22 наглядачів, у тому числі трьох осіб, які виконували організаторські функції.

Під час обшуків правоохоронці виявили знаряддя тортур, а в кабінеті засновника "центру" – бойову гранату РГД-5 та травматичну зброю.

Раніше прокуратура затримала та вручила підозру екс-керівнику Охтирської психіатричної лікарні. Її підозрюють у причетності до загибелі пацієнтів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація