На Чернігівщині чоловік порізав сусідів, підпалив кабінет  голови села і намагався скоїти суїцид

На Чернігівщині чоловік порізав сусідів, підпалив кабінет голови села і намагався скоїти суїцид

На Чернігівщині чоловік порізав сусідів, підпалив кабінет  голови села і намагався скоїти суїцид

Знайомим чоловік скаржився, що після участі в АТО не може знайти собі місця.

На Чернігівщині 39-річний чоловік, колишній учасник АТО, з ножем та пістолетом вирішив звести рахунки з односельцями. Встиг ще і підпалити кабінет голови сільської ради, а потім сам поліз у зашморг, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Сестри Світлана та Тетяна згадують той фатальний день. Їм подзвонили сусіди, що вдома у них сталася біда.

"Коли ми вже прибули, лежала зарізана мати і вона вже вмирала. Скривавлена сестра була. Все плаття було в крові", - розповідає донька загиблої Світлана Турчин.

Колишній чоловік Тетяни прийшов до них додому з ножем. Її 9-річний син встиг утекти з квартири. Жінка каже – 15 років не спілкувались з Сергієм, хоча мають старшу спільну доньку.

"Не знаю, що його спонукало. Можливо те, що аліменти заборгованість велика. Більше 60 тисяч вже", - каже колишня дружина підозрюваного Тетяна Мар’янова.

39-річний ексучасник АТО з ножем і пістолетом напав на односельців на Чернігівщині

39-річний ексучасник АТО з ножем і пістолетом напав на односельців на Чернігівщині

Жінки знімають чорні хустки, коли заходять у палату до постраждалої сестри - від неї приховують, що їхня мати померла. Валентина має інвалідність з дитинства, а після нападу у неї ще й погіршилось мовлення.

Хірург розповідає, що до них привозили ще двох потерпілих – жінку та чоловіка. Вони сусіди нападника. Ділять одну хату на двох.

"Двоє хворих прооперовані з проникаючими пораненнями черевної порожнини. І один хворий перебуває на стаціонарному лікуванні", - коментує хірург Варвинської центральної районної лікарні Володимир Кащенко.

До сусідів ходів не тільки з ножем, а й зі зброєю. Вранці між сусідами стався конфлікт.

"Він після АТО прийшов неадекватний якийсь. Він давно хотів мати ту половину (житла). Він увірвався просто, і більше нічого не пам'ятаю. Пам'ятаю тільки біль", - розповідає сусідка Алла Іванченко.

Більше розповідають у сільраді. Вранці до них телефонував Сергій - скаржився на сусідів і вимагав виселити їх з будинку.

"Він вимагав, щоб до кінця дня, щоб до вечора ми цю жінку звідти виселили. І щоб там висів замок на дверях. Але ж ви розумієте, що як я можу виселить?" - пояснює голова села Журавка Оксана Теслицька.

Потім заходив ще. А вже після обіду прийшов з каністрою та підпалив кабінет голови.

Нападнику 39 років. У 2016 році він повернувся з АТО. Мав інтернет-магазин, де продавав товари для бджільництва. Був удруге одружений. Хотів поїхати за кордон працювати, але через борг за аліменти не зміг виїхати.

Роман - його знайомий. Сергій телефонував йому того дня, але Роман не міг говорити. І попросив набрати пізніше. Тепер шкодує, що не зупинив вчасно. Приїхав, коли вже все сталося.

"Я дивлюсь - це вже не Серьожа. Я бачу, він вже настільки зневірився. Я кажу - давай щось подумаєм. Давай щось зробимо. Він мені розказує – Рома, я не можу себе десь тут застосувати. Я нікому тут не потрібен", - ділиться Роман Потапов.

Роман вийшов поговорити до поліції, а коли повернувся до хати - той вже ліз у зашморг. Роман заломив його та виніс на вулицю. Вже у дворі до нього підбігли правоохоронці.

Чоловік нині у СІЗО – йому загрожує довічне позбавлення волі. Сестри, які втратили матір, бояться, що як він вийде на волю - вб’є і їх.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація