На Чернігівщині чоловік посеред вулиці вчинив сексуальне насильство проти 15-річної дівчинки

На Чернігівщині чоловік посеред вулиці вчинив сексуальне насильство проти 15-річної дівчинки

Фото: ТСН.ua

Зловмисник нещодавно відсидів у в’язниці за вбивство.

У Городнянському районі Чернігівської області поліцейські затримали чоловіка, який погрожував ножем 15-річній дівчинці та вчинив проти неї сексуальне насильство.

За даними місцевої поліції, 25-річний чоловік чіплявся до дівчинки на вулиці та видавав себе за посадовця на службовому завданні. Згодом зловмисник дістав ніж та вдався до погроз дитині.

"Молодик залякав школярку та без її згоди намагався вчиняти різноманітні насильницькі дії сексуального характеру. Зрештою дівчинці вдалося втекти від кривдника", - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Поліція дізналася про інцидент і провела обхід кількох сіл та допит можливих свідків. Врешті-решт правоохоронці вийшли на слід раніше судимого чоловіка. Останній нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вбивство. У нього були вилучені речові докази. Наразі вирішується питання про його затримання. Триває досудове розслідування у провадженні за частиною 3 статті 153 Кримінального кодексу України -  сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи. У разі доведення вини чоловікові загрожує від 5 до 7 років в’язниці.

В Україні щороку з'являється близько 400 жертв статевих злочинів. Один із найбільш резонансних випадків - зникнення 11-річної Дарини Лук'яненко в Одеській області. Дівчину шукали тривалий час і знайшли мертвою у вигрібній ямі сусіда. Він викрав дівчину, сильно побив у себе вдома і в підсумку вбив. Місцеві мешканці були шоковані і намагались вчинити самосуд над підозрюваним. Слідство не виключає зґвалтування. 

Із регіонів з періодичністю надходять страшні повідомлення про насилля над дітьми. На цьому тлі Національна поліція виступає за необхідність посилення покарань за такі злочини і просить парламент схвалити законопроект про створення реєстру педофілів та їхню хімічну кастрацію. Автори пропонують збільшити міру покарання до мінімальних 20 років ув’язнення за злочини статевого характеру проти дітей та створити напівзакритий реєстр педофілів, аби не допустити їх до роботи в дитячих закладах. Це буде електронна база з усіма даними про таких осіб – історією злочину, місцем проживання та роботи. Доступ до реєстру матимуть правоохоронні органи та Мін’юст, а право на отримання інформації дадуть керівникам дитячих закладів.

Також пропонується хімічна кастрація, однак лише після відбуття половини терміну зловмисник за власним бажанням після судової експертизи та за дозволом суду зможе пройти курс терапії. Лікування розпочинають за ґратами та продовжують під наглядом поліції і медиків уже на волі.

Статистика свідчить, що майже 60% педофілів в дитинстві самі ставали жертвами сексуальної наруги. Психіатри наголошують на важливості саме медикаментозного лікування, адже лише ув’язнення проблеми не вирішує – 70% педофілів після виходу на волю знову ґвалтують дітей. 

Хімічну кастрацію застосовують у США, Канаді, Ізраїлі та країнах Європи та бачать результат – наприклад, у Великій Британії кількість повторних випадків з 40% зменшилась до 5%, а у Німеччині – з 80% до 3%.

Комітет рекомендував Раді ухвалити закон про хімічну кастрацію педофілів

Комітет рекомендував Раді ухвалити закон про хімічну кастрацію педофілів

 

 

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація