На Чернігівщині хвора на туберкульоз дівчинка наражає на небезпеку цілий клас

На Чернігівщині хвора на туберкульоз дівчинка наражає на небезпеку цілий клас

Бідна дитина може заразити цілий клас туберкульозом

Замкнуте коло утворилося у школі.

На Чернігівщині дев'ятирічна дитина не може позбутися страшного діагнозу — туберкульозу. Бо після тривалої терапії в диспансері повертається додому, де немає й крихти хліба. Тривогу здійняли батьки її однокласників, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Мамам шкода дівчинку, але своїх дітей шкода ще більше. Вже другий рік цілий клас мусить приймати протитуберкульозні ліки з профілактичною метою. Втім, паличка Коха не відступає, першою здалася дитяча печінка. Дітям від таблеток стає дуже погано. Батьки обурені, чому вони мають отруювати власних дітей.

Проте з'ясувалося, що із підозрою на сухоти втретє потрапила до лікарні однокласниця їхніх дітей. І не востаннє, вважають батьки. Адже умови, в яких проживає дитина, жахають.

Адміністрація школи про проблему знає. Тут навчається троє дітей із цієї неблагополучної родини. Голову родини, від якого тхнуло алкоголем, журналісти застали на городі. Він повідомив, що троє дітей зараз перебувають у тубдиспансері. І похвалився, що соціальні працівники навели у хаті лад. Традиційно чисто і на кухонних полицях. Там — один шматочок хліба. Хоча чоловік каже, що щодня ходить у магазин, жінка варить їсти. На підтвердження своїх слів він виносить з льоху картоплю.

Діти проходять курс лікування, але з такими умовами удома вони вже через місяць знову повертаються у тубдиспансер, кажуть фтизіатри. Та соцпрацівники не бачать підстав вилучати дітей із родини.

Шкільний батьківський комітет три роки слухав обіцянки про виправлення родини. І більше не збирається наражати своїх дітей на небезпеку. Мовляв, якщо не можна ізолювати одну хвору ученицю, вимагають перевести увесь третій клас на індивідуальне навчання.

Раніше повідомлялося, що у Севастополі жінка із туберкульозом кілька місяців працювала у дитячому садочку. Додамо, що на Миколаївщині няня теж спокійно працювала із туберкульозом у дитячому садочку

Кореспонденти ТСН Алла Скорик, Костянтин Сіліченко.

9-річна дитина з туберкульозом вимушена жити в злиднях

9-річна дитина з туберкульозом вимушена жити в злиднях

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація