На Чернігівщині у школі зацькували хлопця з інвалідністю через непорозуміння між учителями

На Чернігівщині у школі зацькували хлопця з інвалідністю через непорозуміння між учителями

Фото: ТСН

Ситуація у школі зайшла у глухий кут.

У Смяцькій школі на Чернігівщині непорозуміння між учителями обернулося цькуванням школяра з інвалідністю. Його мама  - вчителька цієї ж школи, яка має ще двох старших дітей із інвалідністю - навіть звернулася до поліції. Але її колеги та  батьки інших учнів вважають, що вчителька сама не допрацьовує із власним сином, а скаржитися на усіх і вся - це її стиль життя. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Марку дев'ять років і в нього затримка розвитку через рідкісну  хворобу Фара - надлишок кальцію у тканинах мозку. Хлопчик зараз на лікарняному, вчиться вдома з мамою, вона і його вчитель-асистент.  Але в школі на малого не особливо чекають.

З чого почався конфлікт, вже пригадати не може жодна з ворогуючих  сторін, але історія зайшла так далеко, що в неї виявилися втягнутими не  лише батьки учнів, а й навіть діти.

У школі на Чернігівщині непорозуміння між учителями обернулося цькуванням школяра з інвалідністю

У школі на Чернігівщині непорозуміння між учителями обернулося цькуванням школяра з інвалідністю

У школу звозять дітей із шести сіл. Марк у ній вчиться другий рік. Його батьки теж тут працюють. Перейшли з іншої, закритої школи.

Батьки учнів із різних класів скаржаться на Марка: "Обнімається, юбки піднімає, обзивається. Каже: "Ти, Марійка, будеш моєю дружиною, дівчинка у четвертому класі". "У нас дівчинка вчитися у школі з епілепсією, але у неї жодного разу не було нападів, просто дитину двічі на рік проліковують. Мама цього Марка нікуди не возить".

Скаржитися на  Марка батьки почали  лише цього року. Оксана каже: це симетрична відповідь на її скарги  на адміністрацію школи. А діти її малого постійно провокують.

"Волосся у нього довге на руках,  вони його чіпали, він розсердився, почався приступ, спровокували напад епілептичний  У школі дисципліни нема, робота не проводиться з дітьми про інклюзивне навчання, щоб правильно реагували на цих дітей", - вважає Оксана Коротка.

Вона справді постійно пише до прокуратури, поліції, районного відділу освіти. То сина образили, то не доплатили,  а ще постійні недопрацювання інших.

"Заклад працював у звичайному ритмі, ніхто ніколи  не скаржився, можливо, десь колись була якась підміна. Це сільська місцевість, розумієте, вчитель може не доїхати своєчасно, всі ми люди і транспорт ламається,  все це є, але ніколи не звикли на будь-яку річ скаржитися. Хочуть чотири вчителі написати заяву", - каже в. о. директора школи Тимофій Ковальчук.

Батьки школярів теж  погрожують дітей забрати зі школи. "Я не хочу сказати, що Оксана погана, може, вона золота, але у людини стався зрив, у неї троє дітей-інвалідів, вона розгнівалася на весь світ, розумієте, скарги йдуть на все, кого можна", - вважає одна з них.

Ситуація у школі зайшла у глухий кут. Що робити далі, не знає ніхто. Тим часом Оксана Коротка вже має одну догану. Її чоловік - вчитель трудового - дві, за недотримання  трудової дисципліни. Мати Марка вважає, що таким чином усю родину виживають зі школи.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація