На Чернігівщині забудовник виселяє людей з приватизованих квартир

На Чернігівщині забудовник виселяє людей з приватизованих квартир

На Чернігівщині забудовник виселяє людей з приватизованих квартир

Справу має вирішити прокуратура.

Виселити людей з власних квартир намагається забудовник в Ніжині, що на Чернігівщині, йдеться у сюжеті ТСН.12:00.

Будинок зводився ще за радянських часів, але десять років тому висотка разом із мешканцями потрапили у статутний капітал приватного підприємства. Люди про це дізналися згодом. Тепер власник вимагає орендної плати за ці квартири.

14 сімей, які мають всі документи, намагається позбавити житла забудовник. Мешканка однієї з таких квартир Наталія Телефус розповідає, що ордер на квартиру отримала ще її мама, бо працювала на тому ж таки підприємстві маляром-штукатуром. Сама у третю зміну будувала собі житло.

Після здачі будинку в експлуатацію, забудовник мав би передати його на обслуговування у ЖЕК, але цього не зробив.

Цілий будинок просто з його мешканцями спочатку потрапляє до статутного капіталу вже приватного підприємства, а потім і на його баланс. В цьому юристи бачать масштабну аферу.

Таких будинків у області ще щонайменше чотири. Йдеться про дві сотні ошуканих родин, які з десяток років намагаються відстояти право на житло.

Забудовник вважає незаконним те, що люди приватизували квартири. Тепер судиться з ніжинським виконкомом.

У Ніжині забудовник намагається виселити людей з власних квартир

У Ніжині забудовник намагається виселити людей з власних квартир

"Дані квартири не могли бути приватизовані. Дані квартири ніколи не належали до власності територіальних громад. Я підкреслюю — ніколи", - заявляє представник будівельної компанії Геннадій Авраменко.

Але насправді - квартири не належать і забудовнику. На це є рішення суду, запевняють у ніжинському виконкомі. Будинок по суті вже 15 років був нічийний, а люди заселилися у свої квартири на законних підставах.

"Приватизація житла людьми не зачіпає їхні інтереси. У зв'язку з тим, що є законні рішення, які говорять про те, що до спірних квартир Чернігівоблбуд насправді не має ніякого відношення, вони не визнані власником", - повідомила представник виконкому Ніжинської міської ради Оксана Лях.

Як будинки змогли опинитися на балансі приватного підприємства, 10 років потому має з'ясувати прокуратура.

Кореспондент ТСН Алла Скорик

Повʼязані теми:

Наступна публікація