На Чонгарі відзначають річницю блокади анексованого Криму

На КПВВ тимчасово припинить свою роботу. 

У суботу, 24 вересня, на адмінкордоні з анексованим Кримом відзначать річницю громадянської блокади півострова та проведуть акцію біля Чонгару.

Про це заявив один із координаторів громадянської блокади Криму Лєнур Іслямов в ефірі каналу "112 Україна".

"Ми збираємо велику автоколону біля азовського посту ДАІ, учасники прибувають з Херсона, Одеси, Новоолексіївського р-ну, Генічеська, Мелітолопя. Усі разом із кримськотатарськими прапорами та прапорами України почнемо рух у напрямку пункту пропуску КПВВ "Чонгар", - заявив Іслямов.

Він також зазначив, що на чолі із нардепом Рефатом Чубаровим активісти маршем пройдуть до позицій окупантів. Іслямов наголосив, що це - мирна акція.

"Це мирна акція, яку очолює голова Меджлісу, ми йдемо з народом, без зброї, з прапорами. У нас немає завдання штурмом брати росіян", - наголосив один з координаторів громадянської блокади Криму.

Також Іслямов зазначив, що кримські татари "роблять так, щоб у анексованому Криму відчувалася наша присутність".

"Ми закидаємо туди листівки, і сьогодні також це відбудеться, ми встановили українське радіо, яке транслює вільний голос українців і кримських татар на ту територію", - додав він.

Своєю чергою, в Державній прикордонній службі повідомили, що пропуск на КВПП "Чонгар" тимчасово призупинять через акцію.

"Сьогодні українські та кримськотатарські активісти відзначають річницю громадянської блокади Криму. При цьому, під час здійснення цієї акції  буде здійснена хода до адмінмежі з тимчасово окупованою територією півострова. У зв'язку із цим протягом години у період з 13.30 по 14.30 рух через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Чонгар" буде тимчасово призупинено. Дані заходи проводяться з метою забезпечення безпеки громадян та унеможливлення будь-яких провокацій на адміністративній межі з окупованою територією АР Крим", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, активісти почали блокувати анексований Росією Крим 20 вересня 2015 року, перекривши всі шляхи з материкової України для вантажівок із товарами. У жовтні невідомі почали виводити з ладу електроопори, якими світло подавалося на півострів. У ніч на 22 листопада пошкодили всі чотири наявні електролінії, Крим повністю залишився без світла. Така ситуація тривала два тижні. Після того активісти дозволили відремонтувати та пустили струм однією лінією, а через тиждень – ще однією. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація