На Дніпропетровщині через забруднення води закрили школи та дитсадки

На Дніпропетровщині через забруднення води закрили школи та дитсадки

Фото: УНІАН

Людям радять не використовувати воду з-під крану.

У місті Апостолове Дніпропетровської області закрили дитсадки, школи та установи культурної і соціальної сфери, а також попросили городян тимчасово відмовитися від вживання водопровідної води.

Про це 9 лютого йдеться в Апостолівській ОТГ.

Такі дії пов'язані з перевищенням рівня пестицидів в Каховському водосховищі. Щоб знайти джерело забруднення правоохоронці перевірять його, а також канал Дніпро - Кривий Ріг.

"У зв’язку з виявленням перевищення забруднюючих речовин у Каховському водосховищі (діазинон та хлорпірифос (пестициди)), переконливо рекомендуємо обмежити вживання питної води для приготування їжі, напоїв та  інформуємо про тимчасове призупинення роботи дошкільних навчальних закладів, закладів загальної середньої освіти, закладів соціальної сфери та закладів культури  з 08.02.2020 по 12.02.2020 включно", - йдеться в повідомленні ОТГ.

Чиновники звернулися в Нацполіцію і Нікопольської прокуратуру для перевірки Каховського водосховища і каналу Дніпро - Кривий Ріг на джерела забруднення.

Звернення щодо забруднення Каховського водосховища

Також карантин оголосили у навчальних закладах Зеленодольська до середи включно.

Карантин Оголошено у навчальних закладах Зеленодольська до середи включно Небезпеку вживання води не встановлено....

Опубліковано Зеленодольська міська об'єднана територіальна громада Неділя, 9 лютого 2020 р.

Учені вважають, що лише за 25 років в Україні будуть степи замість лісів на Півночі, обмілілий Дніпро та імпорт питної води. Більш як 800 селищ за останні роки зосталися без власних водних джерел, а із мапи зникають дрібні річки. Усе це - через тотальну не економію води.

Тарифи на центральне водопостачання й водовідведення зростуть на 15-20%

Тарифи на центральне водопостачання й водовідведення зростуть на 15-20%

Повʼязані теми:

Наступна публікація