На Дніпропетровщині довічно увʼязнили інкасатора, який вбив двох напарників і вкрав 500 тис грн

На Дніпропетровщині довічно увʼязнили інкасатора, який вбив двох напарників і вкрав 500 тис грн

Чоловік відкрив вогонь по колегам

Чоловіка із торбою грошей спіймали через добу після злочину. 

Довічне ув'язнення за вбивство двох людей і крадіжку півмільйона гривень - такий вирок оголосили на Дніпропетровщині інкасатору, який відправив на той своїх напарників. Покинуту машину "Ощадбанку" із розстріляними людьми знайшли на трасі між Кривим Рогом та Апостоловим торік у липні, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вирок убивці оголосили саме в день народження одного з розстріляних інкасаторів - Валерія Петрушовця. Йому б мало виповнитися 49.

У липні чоловіки втрьох везли гроші з Кривого Рогу до Апостолова, а вже згодом на малолюдній трасі виявили машину "Ощадбанку" з двома розстріляними людьми. Третій інкасатор Олег Калюжний - зник. Слідство встановило, що він попросив зупинитися по потребі і відкрив вогонь по колегах. Схопив мішок із грошима та втік. Його затримали за добу в містечку Зеленодольськ за двадцять кілометрів від місця розстрілу. У картатій торбі було півмільйона гривень. На викрадені гроші він устиг купити собі сорочку та гумові капці і саме збирався їхати на море. Уже на суді Олег Калюжний запевняв, що це він так рятував гроші.

Зауважимо, що 59-річний водій інкасаторської машини Микола Кульпанов не дожив кілька тижнів до пенсії. В інкасаторській машині на узбіччі траси він стікав кровʼю три години, бо ніхто не зупинився, а банк кинувся надто пізно.

Засуджений Олег Калюжний влаштувався інкасатором до "Ощадбанку" навесні. Вони працювали разом останні три тижні. Правоохоронці певні, що рішення застрелити колег і забрати гроші було не спонтанним, а спланованим.

49-річний Олег Калюжний буде за ґратами до кінця життя – так вирішив суд. Проте родичів загиблих це мало тішить. Вибачень від засудженого рідні його жертв так і не дочекалися.

 

Кореспондент ТСН Ольга Павловська.

Інкасатору за вбивство напарників і крадіжку півмільйона гривень присудили довічне

Інкасатору за вбивство напарників і крадіжку півмільйона гривень присудили довічне

Повʼязані теми:

Наступна публікація