На Дніпропетровщині спалили машину росіянина, який через політичні переконання переїхав до України

На Дніпропетровщині спалили машину росіянина, який через політичні переконання переїхав до України

Фото: Facebook/Олексій Шумак

Чоловік використовував цю машину для висловлення власних проукраїнських поглядів.

На Дніпропетровщині невідомі спалили машину громадянина Росії Олексія Шумака, який через свої проукраїнські погляди разом із родиною змушений був переїхати до України.

За словами Шумака, інцидент стався у суботу ввечері, передає Радіо Свобода.

Коли він вийшов на подвір’я, його «Toyota Prius» вже горіла. Коли приїхали рятувальники, машина згоріла вщент і відновленню не підлягає.

За словами Шумака, живучи у Санкт-Петербурзі, він використовував цю машину для висловлення власних поглядів: автівка була обклеєна написами на кшталт «Я вимагаю вивести війська з України».

Росіянин вважає, що підпал його автомобіля може бути пов’язаний із політикою. Нещодавно на місцевому телеканалі вийшов сюжет про проукраїнського росіянина, де були названі і номер будинку, і село, де він мешкає.

Фото: Facebook/Олексій Шумак

Олексій Шумак з родиною покинули Росію і переїхали до України взимку 2014 - 2015 року. Через те, що подружжя підтримувало Євромайдан і засуджувало анексію Криму та агресію Росії проти України на Донбасі, на батьківщині їм неодноразово погрожувала.

Шумак та його родина зверталися до Державної міграційної служби України із проханням про надання статусу біженців, але їм відмовили. Подружжя оскаржує це рішення у суді.

Нагадаємо, росіянин Сергій Анісіфоров виграв судову тяганину з Державною міграційною службою України щодо надання йому статусу біженця. За його словами, Одеський окружний апеляційний суд поставив крапку у трирічній тяганині, зобов'язавши міграційну службу надати Анісіфорову статус біженця або додатковий захист.

Повʼязані теми:

Наступна публікація