На Дніпропетровщині вибух гранати біля гаража забрав життя людини

На Дніпропетровщині вибух гранати біля гаража забрав життя людини

Фото: ugra-tv.ru

Смерть розслідує поліція.

У Першотравенську на Дніпропетровщині чоловік підірвався на гранаті, коли разом із товаришем облаштовував гараж. Від численних поранень потерпілий помер у лікарні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Це сталося опівдні просто у дворі житлового будинку: двоє чоловіків вирішили зробити заїзд до нещодавно придбаного гаража та почали розкопувати землю біля воріт. "Я стояв тут, лопатою згрібав щебінку цю, коли наткнувся на цю гранату – вона зашипіла. Відходив сюди, а Валік стояв тут. Валіку сказав тікати, і потім вибух", - розповів очевидець трагедії. Інші свідки кажуть, що вибух дуже гучний, вони побачили пораненого і викликали швидку та поліцію.

На Дніпропетровщині 38-річний чоловік підірвався на гранаті

На Дніпропетровщині 38-річний чоловік підірвався на гранаті

За попередньою версією, здетонувала граната РГД-5. Один з чоловіків відбувся переляком, а от посіченого осколками власника гаража, 38-річного Валентина, перевезли до обласної лікарні Мечникова в Дніпро. Тяжкі поранення голови не давали змогу медикам одразу його прооперувати, а наступного ранку Валентин помер. Його вдова не розуміє, як тепер житиме без коханого. Він був майстром із золотими руками, два десятки років виготовляв і встановлював двері та вікна, облаштував квартиру, мріяв про власний магазин, а гараж мав бути складом. "Він працював з ранку до ночі. Він ходив завжди в робі. Коли вдягав чисте – його навіть ніхто не впізнавав. Був трудягою, чесною людиною", - каже Олена Дудяк.

Приміщення купили за три дні до трагедії у друга сім’ї, а доти два роки цей гараж орендував працівник місцевої поліції. Тож вдова і друг припускають, що граната могла бути частиною замаху на правоохоронця. "Його – точно ні. Навіщо йому самому собі підкладати? На нього – можливо", - вважає попередній власник гаража Ілля Мулагалієв. Сам поліцейський коментувати будь-що відмовився.

Хто, коли і для чого закопав гранату біля гаража його колеги з’ясовують – провадження відкрили за статтею про навмисне вбивство із приміткою "нещасний випадок". "Розуміємо, що якась особа закопала цю гранату в це місце. Навмисно чи ні – ми ще не розуміємо. Будь-якою інформацією, на жаль, ми ще не володіємо щодо того, хто це міг зробити і навіщо", - каже речниця Нацполіції Дніпропетровщини Ганна Старчевська. Дружина та дві доньки Валентина сподіваються, що правоохоронці знайдуть винних, бо в нещасний випадок вони не вірять. 

Кореспондент ТСН Антон Мачула

Повʼязані теми:

Наступна публікація